Kinek a feladata?

2024.04.01. 08:40

A park fáit hagyták kiszáradni - észrevételezte a szomorú tényt olvasónk

Wald Kata

Fotó: Google maps (korábbi felvétel)

A Mecsek-oldalban, a Buday Dezső utca felett csodaszép zöldterület található. A fás, ligetes területet gyalogutak keresztezik, a környéken élők közül sokan sétáltatják itt a kutyájukat, vagy csak tesznek egy sétát a friss levegőn, és a fiatalság is előszeretettel tölti itt a szabadidejét. Az erre járók kényelmét padok is szolgálják - össze vannak ugyan firkálva, de amúgy jellemzően épek, használhatók. A parkszerű területen kisebb-nagyobb fák, bokrok is találhatók, köztük vannak frissen ültetetett növények. A minap szomorúan láttam, hogy az egyik facsemete eltörve a földön hevert. Vélhetően a szél okozta a vesztét. Közelebbről szemügyre vettem a fácskát, és sajnos meg kellett állapítanom, hogy a törékenységének a kiszáradás az oka. Mert elültették, de utána a városüzemeltetés már nem gondoskodott arról, hogy életben is tartsák a kis növényt. A területet bejárva több kiszáradt növényt is találtam - ezeket senki nem gondozza? Pedig a Biokom feladata lenne. Talán elfeledkeztek ezekről a fákról, bokrokról? 

A másik, ami szemet szúr az erre járónak, az a két dühöngő állapota. A nagyobb környezetét a környéken lakók láthatóan gondozzák - szőlőlugast alakítottak ki, hogy legyen némi árnyék, és csodaszép virágokat is ültettek köré A ráccsal elkerített beton placc viszont romos állapotban van. A kisebbnél a helyzet még rosszabb, az teljesen elhanyagolt, csak a helyet foglalja. Kevés pénzből kulturált sportolási lehetőséget lehetne itt a környék fiataljainak biztosítani. Olyan, mintha a város elfeledkezett volna erről a területről. Ami egyébként Pécs egyik legszebb része. Van esetleg terv a fejlesztésére?  

Név és cím a szerkesztőségben 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában