Komoly gondok

2024.04.09. 07:59

A parkolóhiány élhetetlenné teszi a várost - vélekedik olvasónk

Wald Kata

Fotó: Laufer László

Azt már megszoktam, hogy ha a pécsi belvárosban próbálok meg autóval leparkolni, és időpontra kell valahová mennem, akkor legalább fél órát szánok arra, hogy helyet találjak. Így kevésbé kell azon izgulnom, hogy elkések, az elégtelen számú parkolóhely miatt. Azt viszont kevésbé tudom jól tolerálni, hogy ha a rózsadombi lakásomba este hazatérek, akkor hosszasan köröznöm kell az otthonom környékén, hogy valahol le tudjam tenni az autót. Kertváros egészére igaz, hogy nagyon komoly parkolási gondokkal küzd a városrész. Amikor a panelházak épültek, nem volt minden háztartásban autó. Ma a két autó családonként egyáltalán nem számít ritkaságnak, sőt, ahol a gyerekek is már felnőttek, ott van, hogy egy lakáshoz három autó tartozik. 

De garázs egy se. A helyzet lassan teljesen tarthatatlanná kezd válni. Élhetetlenné válik így szeretett városunk. A megoldásra a Postabontás rovatban többen tettek már javaslatot: a hajdani Fema területén egy hatalmas parkolóházat kellene építeni, és onnan sűrűn közlekedő elektromos kisbuszokkal lehetne a kertvárosiakat az otthonaikhoz legközelebbi megállókba eljuttatni. Vagy van a város vezetésének jobb ötlete? Egyáltalán ötlete? 

Név és cím a szerkesztőségben

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában