Postabontás

2024.04.08. 08:20

Jogos és akut a Muromban élők kérése - vélekedik a képviselő

Se víz, se út, se közvilágítás, gazdátlan a város - jelent meg a Postabontásban a muromi városrész problémáit feltáró olvasói észrevétel.

Wald Kata

Fotó: Karnok Csaba

Elkötelezett vagyok ezen terület fejlesztésében is, mert évek óta többek közt ezt képviselem, hogy a város ne csak a Mecsekre terjeszkedjen, hanem fedezze fel választókörzetembe tartozó, Somogy, Vasas, Hird településrészek kiváló lehetőségeit, adottságait a településfejlesztés terén. Évekkel ezelőtt egy Településfejlesztési Stratégiát is elkészítettünk (oldalamon bárki számára elérhető), amit Polgármester úrnak a közgyűlésen 2021-ben átadtam. A cikkben említett muromi (Somogyhoz tartozó), de a Hirdhez tartozó kerékhegyi részre is az utóbbi években egyre több a kiköltöző, életvitelszerűen itt élő lakos, így a kérésük egyre inkább akut és jogos.

Mint a terület jelenlegi képviselője, indulok az idei választáson is, remélve, hogy a közösség érdekében nemcsak ezen irányú elképzeléseimet, terveimet tudom sikerre vinni, hanem a már említett fejlesztési tervben felsoroltakat is. Sajnos a város vezetése nem támogatja ezen irányú törekvéseimet, pedig egyre indokoltabb, mint az olvasói levél írója is ezt nehezményezi, hogy bizony itt, a muromi és kerékhegyi településrészeken élőknek biztosítani kellene az alapszintű szolgáltatásokat, be kell vonni a területet a város szövetébe. Remélem a júniusi választás meghozza a változást és ezen többszáz család számára is elindulhat a jogos igények által szükséges fejlesztések biztosítása.

Berényi Zoltán, Pécs M. J. V. Önkormányzat 1.sz. evk. Somogy-Hird-Vasas-Hősök-tere önkormányzati képviselő

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!