Postabontás

2024.04.07. 10:00

Olvasónk szerint tatarozásra vár a városfal is

A 13, századi városfalra Pécs városa büszke lehet, és tényleg meg is kell becsülni.

Wald Kata

Éppen ezért teszem szóvá, illetve hívom fel a városüzemeltetés és a város vezetésének figyelmét arra, hogy a Kórház téri szakaszon a falból kinőtt fügebokor, valamint nagy mennyiségű borostyán rontja az állagát, amelyeket ki kellene irtani, mielőtt nagyobb kárt tesznek benne.

A városfal környezetének rendben tartása minden évben okot ad a panaszra: volt arra is példa, hogy apró kődarabok hullottak le a falról, a Kálvária úton a felfutó vadszőlő miatt adódtak korábban problémák. Ezt is rendszeresen metszeni, gondozni kellene, hogy ne okozzon gondot, és ne tegye tönkre a falat, és a környező épületeket. Érthetetlen, hogy a pécsi városfal renoválására miért nem próbál támogatást szerezni az önkormányzat. Hiszen a tatarozás - ahogy azt korábban már más is a Postabontásban megfogalmazta - a turizmus és a városfal tövében élők szempontjából egyaránt fontos lenne. 

Név és cím a szerkesztőségben 

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában