Postabontás

2024.05.03. 19:30

Épüljön út a sínek helyén! – ötletel olvasónk

Csak örülni lehet annak, hogy másoknak is eszébe jutott: a főpályaudvart a jelenlegi helyéről át kellene helyezni a várostól távolabbra eső területre, például Cserkútra, majd a felszabaduló sínpálya helyén egy kelet-nyugati gyorsforgalmi utat lehetne létrehozni.

Wald Kata

Nem gyorsvasutat, mert akkor az egésznek nincs értelme. A város úgy továbbra is kettévágva marad, sorompókkal, felüljárókkal északi és déli városrészekre osztva. 

Arra nem emlékszem, hogy az általam nemrég leírtak előtt született volna elképzelés, és az valahol a fiókok mélyén szunnyadna. Ha viszont mégis van ilyen terv, akkor elő kell venni, le kell porolni, és újra előterjeszteni, sok minden más ott szunnyadó tervvel együtt. Viszont azzal is foglalkoznia kellene egy ilyen átfogó koncepciónak, hogy mi módon lehetne a Zsolnay út áteresztő képességét növelni, különösen csúcsforgalmi időben. Például a megszüntethető főpályaudvar és az üszögi állomás közti sínpálya helyén, vagy valami más megoldással.  

T. F.

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!