Postabontás

2024.05.14. 08:20

Lutri a pécsi tömegközlekedés – véli olvasónk

Pécsett rendnek kell lenni!

Wald Kata

Ez a mondat sokszor elhangzott politikusok szájából a választásokat megelőzően. Aztán valahogy mégsem sikerült ezt a rendet megteremteni. Így vagyunk a tömegközlekedéssel is. Mint meszesi lakosnak, a rendszertelenül közlekedő autóbuszokkal pontos időre beérkezni az egészségügyi intézményekbe olyan lutri, mint ötös találat a lottón. Lehet sok mindenre hivatkozni a kimaradt járatok kapcsán. 

Egyvalamire nem, hogy kevés a gépkocsivezető. Akkor, amikor a végállomáson várakozó autóbuszok vannak. A regnáló, vagy képviselőségre pályázó országgyűlési képviselőknek azon kellene mesterkedni, hogy ha már a MÁV-ot és a Volán vállalatot sikerült összevonni, akkor ebbe a közös állami vállalatba a helyi közlekedési vállalatot is be kellene vonni. Minden egyszerűbbé válna. Megszűnne a párhuzamosság, a túlzsúfoltság a közutakon. Csökkenne az azonos útvonalon egymást „kergető” járatok száma, a gépkocsivezetők közti bérkülönbség is eltűnne. 

T. F.

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!