Több türelmet

2024.05.27. 08:20

Öregek és fiatalok a volánnál - Nem a tolerancia hiányzik?

Wald Kata

Fotó: Flystock

Többen foglalkoztak mostanában a Dunántúli Napló és a Bama.hu Postabontás rovatában azzal, hogy hogyan vezetnek az idősek, illetőleg a fiatal, tanuló autóvezetők. A felháborodók számára csak óvatosan jegyezném meg, hogy pár évvel, vagy pár évtizeddel(?) ezelőtt ők ugyanolyan „szerencsétlen„ kezdők voltak, mint a most gyakorló tanulók, és pár év, pár évtized múlva pedig ugyanolyan idősebb, „lassú„ úrvezetők lesznek, mint a most általuk kritizált korosabb közlekedő társaik. 

Elhiszem, hogy a mai rohanó világban néha irritáló hatású lehet egy-egy tétova idősebb vezetőtársunk, de nem inkább arról van szó, hogy a kényszerű gyorsaság, hatékonyság világában egy kicsit kimaradt belőlünk a tolerancia.

Magam, aki páromtól inkább a rugalmasan értelmezett helyzetek, a gyorsaság miatt kapok kritikát, én is szembesültem éppen a napokban olyan szituációval, hogy a 90-es sebességhatárt tartva a mögöttem érkező levillogott Pécs határában. Aztán, amikor a városba érve az első lámpánál utolértem, akkor láttam, hogy egy fiatal, nő vezetőtársam volt a türelmetlen illető.

Szóval idős, fiatal? Férfi vagy nő? Én egyiket sem preferálnám, inkább csak egyet javasolnék. Több toleranciát. 

Zarándok

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!