hirdetés

2019.06.12. 10:57

Van mit tanulni a startupoktól

Egy hagyományos vállalkozás rengeteget profitálhat a startupok eszköztárából és gondolkodásmódjából – véli Kuczkó Anikó, az INPUT program pécsi területi koordinátora. Szerinte digitalizáció nélkül egyre nehezebb érvényesülni, és már egyetlen apró innovatív lépés komoly eredményekkel járhat, amennyiben a jó irányba és a megfelelő időzítéssel teszik meg.

Young modern colleagues in smart casual wear working while spending time in the office

A startupokat elsősorban a skálázhatóság különbözteti meg a klasszikus kkv-któl, de utóbbiaknak nem csupán ezt érdemes ellesnie az innovatív „kistesóktól” – állítja az IKT startupok nemzetközi piacra lépését segítő INPUT program pécsi startup koordinátora. Kuczkó Anikó a rendkívüli rugalmasságot, a kis, rendszeresen validált lépésekben zajló termékfejlesztést, és főleg a vevői igények mélyreható ismeretét, valamint következetes érvényre juttatását tartja azoknak a tényezőknek, amelyekből a kkv-k a legtöbbet tanulhatnak és profitálhatnak.

„Minden vállalkozóban ott kell lennie a szenvedélynek, az ötletébe vetett hitnek, de ez csak akkor működik, ha megvan mellette a nyitottság, hogy az eredeti terveket a vevők igényei szerint alakítsa át, akár újra és újra” – mondja Anikó, aki szerint a kkv-k nem kerülhetik meg a

digitális megoldásokat, hiszen nincs már olyan szegmense a gazdaságnak, amelyben ezek nélkül meg lehetne élni. Ugyanakkor fontos, hogy a cégek célirányosan válasszanak a rendkívül széles kínálatból, mivel egyetlen hasznos megoldással is nagyot lendíthetnek saját működésük hatékonyságán éppúgy, mint az ügyfélelégedettségen.

Ha te sem szeretnél kimaradni a digitalizációból, jelentkezz itt a Hello Biznisz ingyenes pécsi meetupjára! Gyere el június 19-én az Árkád bevásárlóközpontba, ahol Anikó olyan beszélgetőpartnerek társaságában osztja meg veled tapasztalatait, hasznos tippjeit, mint Máté Kriszta televíziós műsorvezető vagy Mozsgai József, a Mozsi Major alapító-tulajdonosa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában