Hirdetés

2023.02.28. 09:44

Vasárnap rajtolnak a Pécs–Harkány futói

Vasárnap rendezi meg a Pécsi Vasutas Sportkör a 39. Pécs–Harkány Futóversenyt, melyre idén az előnevezések eddigi adatai alapján csaknem 700 futót várnak.

Fotó: Löffler Péter

Immár harminckilencedik alkalommal rendezi meg a Pécsi Vasutas Sportkör a népszerű Pécs-Harkány futóversenyt. Az előnevezésre még ezen a héten szerdán és pénteken is van lehetőség a PVSK, Szamosi Nándor sportcsarnokában, és a rendezvény napján 8-10-ig is lehet még nevezni ugyanezen a helyszínen. A rajt 11 órakor lesz, a tavalyihoz hasonlóan, a régi sportcsarnoknál, a Verseny utca végén. A cél pedig ismét a harkányi Zsigmondy sétány, ahol sor kerül a díjkiosztóra is. A verseny bizonyos szakaszain frissítőállomások várják a futókat, így a pogányi reptérnél, Szalántánál, a Tenkes Csárdánál, valamint természetesen a célban, ahol meleg teát, ásványvizet és energiaitalt biztosítanak. 

Freier Balázs főszervező elmondta, hétfőig összesen 110 csapat és 350 egyéni előnevezője volt a versenynek, melyből jól látszik, hogy a covid alatti időszakban lecsökkent létszám – lassan ugyan, de – kezd visszaereszkedni. Az idei évben jóval több teher hárul a szervezőkre, de a verseny indulóinak most is biztosítják a korábbi években megszokott versenykörülményeket, valamint a harkányi fürdőbelépőt. 

Az elmúlt két évben a szervező PVSK atlétája, Lomb Ádám teljesítette leggyorsabban a távot, s idén címvédésre készül. A hölgyek között ismét rajthoz áll Szabó Tünde olimpikon is. 

Határon túlról is érkeznek futók

A verseny célja a futás népszerűsítése, a téli felkészülés felmérése 25,6 kilométeres távon. A Pécs–Harkány Futóversenyt minden évben megrendezik, így könnyen összehasonlíthatóak az eredmények. A régió legrégebbi futóversenye kiváló felkészülési lehetőséget nyújt az év fontos versenyeire (maratonra, félmaratonra). Emellett a Pécs–Harkány Futóverseny lehetőséget biztosít a tömegsport, a versenysport és a vállalati sport részére, fontos szerepe van a közösségépítésben. Az ország minden részéből, sőt a határon túlról is érkeznek versenyzők, így a rendezvény turisztikai szempontból is kiemelt jelentőséggel bír, lehetőséget ad Pécs és Harkány, valamint a környékük nevezetességeinek a megismertetésére. 

Elhárították a károkat, amelyeket a vihar okozott
Helyreállították a Harkányi Gyógyfürdőben keletkezett károkat, melyeket a február első hétvégéjén érkező erős szeles időjárás okozott. Marosi-Melles András fürdőigazgató elmondta, a zsiráfetetőnek csúfolt 1.b medence tetejét bontotta meg a szél, mégpedig úgy, hogy a keleti homlokzat fölött lévő deszkázatot és a szigetelést is feltépte, a deszkákat pedig beleállította az alatta lévő épületrész zsindely fedésébe, tehát a zsindelyfedés és a tető is megsérült. Emellett a szél letépte a spanyol kőburkolat egy részét a falról, a fürdő parkjában pedig 14 darab fát kicsavart. A helyreállítást a vihar után azonnal megkezdték a Harkányi Városgazdálkodási Zrt. munkatársai, és nagy részét már a káresemény utáni napokban el tudták végezni, használhatók voltak a medencék. Most még a zsindelyfedés javítása, illetve cseréje van folyamatban. A munkálatok költségeit a Harkányi Gyógyfürdő Zrt. finanszírozta, de megtörtént a biztosító részéről a kárszemle is, a fürdővállalat várja az elszámolást.

 

Idén péntekenként vetítik a filmeket
 A nyári hónapokban ebben az évben is rendszeresen vetítenek filmeket a szabadtéri színpadnál. Ezekre a moziestekre idén péntek esténként kerül majd sor, júniustól augusztusig. A filmek listájára még várni kell, de a dátumok már adottak. Első alkalommal június 23-án, majd június 30-án, július 7-én, július 14-én, július 21-én, augusztus 11-én, és augusztus 18-án lesznek vetítések. A filmcímekről a későbbiekben a Kiss József Művelődési Ház Facebook oldalán tájékoztatják az érdeklődőket.

 Bereczki Zoltán énekel a nőnapon
 A fürdőváros immár hagyományosan minden évben megvendégeli a harkányi hölgyeket nőnap alkalmából, és sztárfellépővel is kedveskedik a tiszteletükre rendezett esten. Az idei nőnapi rendezvényt március 10-én tartják, ahol az ismert énekes, színész Bereczki Zoltán műsorán kívül a Maraton Band bálja szórakoztatja majd a jelenlévőket. Nőnap alkalmából a Harkányi Gyógyfürdő is kedvezményes belépőjeggyel kedveskedik a hölgyvendégeknek (nem csak harkányiaknak). Akik március 8. és 12. között egész napos felnőtt Gyógyfürdő és Vízivilág belépőt vásárolnak, azok 20% kedvezményben részesülnek a jegy árából.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában