Hirdetés

2023.10.24. 12:00

Rekordok dőltek az idei Körber önkéntes napokon

25 helyszínen közel nyolcezer munkaórát fordítottak a körberesek a szabadidejükből különféle közösségi terek megszépítésére. Most egy fotókiállítás keretein belül is megtekinthetőek az Árkádban a vállalat önkéntes programjának eredményei.

A Körber immáron hatodik éve szervezi meg az önkéntes napjait, melyek célja, hogy a helyi és vidéki településeken óvodákat, iskolákat, állatmenhelyeket, horgásztavat vagy akár állatkertet újítsanak meg. Ennek során magaságyást készítenek, festenek, virágokat ültetnek, csavaroznak, hegesztenek, betonoznak vagy ha kell, felújítanak egy egész könyvtárat. A tavalyi évhez képest idén két és félszer annyi időt töltöttek önkéntes munkával; közel nyolcezer munkaórával rekordszámú, 25 helyszínen segítettek és mindezt összesen 674 önkéntes segítségével.

 

Az önkéntes napok célja, hogy a környezetünk megszépítése mellett szemléletet is formáljanak, bevonva a kollégáikat és a helyi lakosokat a közös gondolkodásba. A vállalat a munkatársak ötletei és javaslatai alapján választja ki az önkénteseket fogadó közösségeket, emellett lehetőséget nyújt az ajánló kollégáknak, hogy kulcsszerepet vállaljanak a szervezés és a lebonyolítás területén.

Ezzel a közösségi összefogással valóban olyan helyszíneken tudnak segítséget nyújtani, amik a kollégák számára is nagy jelentőséggel bírnak, például a gyermekeik óvodája-iskolája vagy a közvetlen lakókörnyezetük. Ezzel a Körber képes erősíteni saját munkatársaik elköteleződését és példaként szolgálhat a többi baranyai cég számára.

 

A sikereiket egy kiállítás keretén belül mutatják be a pécsi Árkád földszinti folyosóján, ahol több mint egy tucat paravánon elevenedik meg az összes helyszín, ahol dolgoztak az idei évben. A kiállítás október 16. és 31. között lesz látható és természetesen minden érdeklődő számára ingyenesen látogatható. Ráadásul még arra is fény derül, hogy mennyi liter festék szükséges egy ilyen nagy kaliberű projektsorozat kivitelezéséhez és mennyi pizzaszelet fogyott el a munka során. Az önkéntes napok jövőre is folytatódnak, hogy még több helyszínre juthassanak el a körberesek segíteni. A sikeres kezdeményezés eredményei október folyamán megtekinthetőek fotókon a pécsi Árkádban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában