Hirdetés

2023.11.25. 08:52

Dunamenti „zöldár”

6.000 facsemetét ültet a KRONOSPAN-MOFA Hungary Kft.

PR cikk

Mohácson Az elődök hagyatéka nyomán, az utódok örökségét megteremtve, saját elhatározásból. A Kronospan Foundation GROW projektje egyike a kor számottevő faültetési kezdeményezéseinek, ami évente világszerte legalább 1.000.000 fa elültetését tűzte ki célul. A KRONOSPAN-MOFA Hungary Kft. a nemzetközi vállalatcsoport egyik magyar tagjaként tavaly áprilisban Pécs városát gazdagította 100 új facsemetével, hogy a „kicsiben” szerzett tapasztalatait idén már hazai terepen „nagyba” ültesse át.

2023. november 21-én a KRONOSPAN-MOFA Hungary Kft. területén, Mohácson 5 helyi ökoiskola 130 diákjának a jelenlétében vidám programokkal színesített, 200 fát számláló faültetésre került sor. Őri László, a Baranya Vármegyei Közgyűlés Elnöke, Pávkovics Gábor, Mohács Város Polgármestere, a Mecsekerdő Zrt., a Gemenc Zrt., valamint a résztvevő oktatási intézmények képviselőinek a közreműködésével lezajlott rendezvény egyben a Kronospan Foundation egyik legjelentősebb hazai erdőtelepítését bevezető program is volt: hamarosan 6.000 növénnyel gyarapodik Mohács.

A sajtónyilvános nap a KRONOSPAN-MOFA Hungary Kft. és a Partyboom Pécs együttműködésével valósult meg. A Duna menti beültetendő terület ökológiai egyensúlyának a megőrzését a terület alapos előkészítése és a megfelelő fafajok kiválasztása biztosítja.

 

A Kronospan nemzetközi szintű elkötelezettségét az ökológiai fenntarthatóság és a biodiverzitás megőrzése iránt Magyarországon a KRONOSPAN-MOFA Hungary Kft. mellett a szombathelyi FALCO Zrt. képviseli. A 2018-ban energiatudatos, 2023-ban energiahatékony vállalat kitüntető címeket elnyerő baranyai cég a falemezipar jelentős szereplője, folyamatos fejlesztéseivel a jövőbe fektet be: biztosítja a több mint 200 munkavállaló jövőjét, tevékenységével jelentősen hozzájárul Magyarország szénlábnyomának a csökkentéséhez és így a nemzet Európai Uniós céljainak a teljesítéséhez. A cég negatív szénlábnyommal rendelkezik.

A környezettudatosság ugyanakkor több mint befektetések és impozáns díjak összessége. Az igazi értéket a felnövekvő nemzedékek tudatosságra nevelése jelenti, ezért a mohácsi program sem csak egy esős novemberi faültetés volt, hanem lehetőség a gyerekek és a fiatalok számára a fenntarthatóság és a természet szeretetének a gyakorlati elsajátítására.

„Föld csak egy van” – az emberi civilizációban több évmilliárdnyi evolúció teremtő ereje összpontosul. A minket körülvevő környezet tudatos átformálásának a képessége ugyanakkor távlati gondolkodást és komoly felelősséget is feltételez az érintett területeken. Az erdőtelepítés egyrészt otthont teremt az élővilágnak, másrészt több szinten ellensúlyozza az emberi tevékenység következményeit. A KRONOSPAN-MOFA Hungary Kft. bízik benne, hogy a jövő palántáinak az elültetésével egyidőben minél többekbe plántálja bele a környezet védelmének a fontosságát. Vigyázzunk együtt erre a gyönyörű, élő bolygóra.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában