Hirdetés

2023.11.29. 08:37

Infrastrukturális fejlesztés a Pécsi Tudományegyetemen

Megvalósult az EFOP-4.2.1-16-2017-00008 kódszámú, a Pécsi Tudományegyetem Infrastrukturális fejlesztésű projektcímű pályázat 7 600 000 000 Ft vissza nem térítendő támogatásból.

PR cikk

2023.11.30.

PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEM

KANCELLÁRIA

PÁLYÁZAT – ÉS PROJEKTMENEDZSMENT IGAZGATÓSÁG 

A projekt célja a Pécsi Tudományegyetem elsősorban orvosi-, egészségügy, természettudományos, műszaki, gazdaságtudományi, pedagógusképzés szakok infrastruktúrájának és eszközállományának fejlesztése annak érdekében, hogy mint a Dél-Dunántúl kiemelkedő felsőoktatási intézménye versenyképes szolgáltatásokat legyen képes nyújtani. A versenyképes szolgáltatásokat a legjobb elérhető technológiai kritériumának megfelelő fejlesztések biztosítják.  

A fejlesztés a PTE valamennyi karának együttműködésében valósult meg, a fejlesztéssel érintett karok a következők: Általános Orvostudományi Kar (ÁOK), a Gyógyszerésztudományi Karon (GYTK), Egészségtudományi Kar (ETK), a Természettudományi Kar (TTK), a Műszaki és Informatikai Kar (MIK), a Közgazdaságtudományi Kar (KTK), Bölcsészettudományi Kar (BTK), a Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar (KPVK), Művészeti Kar (MK), valamint az Általános Jogtudományi Karon (ÁJK).  

A fenti karokon a gyakorlati és elméleti képzések javításának érdekében az A. beruházási elem részeként megújultak a hallgatói terek, a hallgatók által használt oktatási eszközök laborok, a B. beruházási elem részeként pedig orvosi, fogorvosi, gyógyászati, állatház, klinikai skill központ fejlesztése.  

A fenti célok mellett megvalósult a projekt horizontális célja: a WIFI elérések kiépítése valamennyi fejlesztéssel érintett karon, valamint a nők távmunka lehetőségeit, digitális kompetenciafejlesztést elősegítő IT eszközök beszerzése és a hallgatói terek gyerekbarát megújulása. A projekt elsődleges célcsoportja a hazai és külföldi hallgatók, mint az eszközöket, modernizált hallgatói tereket használók, másodlagos célcsoport az oktatók, kutatók, intézményi dolgozók, együttműködő vállalatok, külső partnerek.  

A projektelemek az EFOP-4.2.1-16-2017-00008 kódszámú, „A Pécsi Tudományegyetem infrastrukturális fejlesztése” projekt keretében valósult meg bruttó 7,6 Mrd Ft összértékben. A projektről bővebb információt a https://projektek.pte.hu/hu oldalon olvashatnak. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában