Hirdetés

2023.11.24. 09:40

Idén télen ismét korcsolyázhatunk a fürdővárosban

Idén ismét gazdag programkínálattal és ismét korcsolya­pályával készülnek a fürdővárosban az adventi időszakra. Gyönyörű hangú énekesnők, kulturális csoportok és zenekarok adventi műsora örvendezteti meg a közönséget minden hétvégén.

PR cikk

Fotó: Zs.K.

Harkány December 6-án idén ismét műjégpályát állítanak fel Harkányban, a Művelődési Ház előtti téren. Az első napon mindenki ingyen korcsolyázhat, de ezt követően is csupán 500 forintért vehető igénybe egészen január 14-ig, hétköznapokon 15 és 20, hétvégente pedig 15 és 21 óra között tart nyitva. 

A katolikus egyház programjai szombatonként várják az érdeklődőket. 17 órától szentmise kezdődik, majd ünnepi gyertyagyújtás és adventi koncert lesz december 2-án, 9-én, 16-án és 23-án. 

Vasárnaponként a Művelődési Ház előtti téren rendezik meg a városi programokat. Advent első hétvégéjén, december 3-án 17 órakor gyúlnak fel a művelődési ház előtt felállított karácsonyfa fényei, majd a harkányi óvodások műsora, az ifjúsági zenekar előadása és a Harkány Big Band koncertje következik. 

December 10-én 17.30-tól a harkányi iskola adventi előadása, Sebestyén Virág énekesnő adventi dallamai, majd Brass Show – Swing karácsony teszik ünnepivé az estét. December 17-én 17.30 órai kezdettel Torma Emese, utána pedig Tatai Kata énekel, 18.30-tól pedig a BrasSing és Kotvász Zsófi adventi koncertje örvendezteti meg a közönséget. December 19-én, kedden, 17.30-tól Ragány Misa és Nagy Szilárd Ünnepelj velünk koncertje csendül a téren, másnap este 17.30-tól pedig Zoric Szonja karácsonyi műsorát hallgathatják meg az érdeklődők. 

December 21-én 17.30-tól Harka Dalkör, a Harkányi Hagyományőrző Csoport, a Harkányi Német Nemzetiségi Önkormányzat Énekkara, majd a Harkányi Horvát Nemzetiségi Önkormányzat Énekkarának ünnepi műsorát láthatják a térre érkezők, másnap december 22-én, pénteken Kusnyér Anna és Balásy Szabolcs karácsonyi műsorát, majd a BrassX koncertjét élvezheti a közönség.

A városi adventi programokat a művelődési ház előtt tartják
Fotó: Zs.K.

Felújítják az ingatlanok előtt lévő bejárókat is

Lakossági fórumot tartottak a közelmúltban a folyamatban lévő csapadékvíz-elvezető rendszerek felújításával kapcsolatban. A beruházásra két pályázat útján összesen egymilliárd forint támogatást nyert a harkányi önkormányzat, és a munkálatok már a végéhez közelednek. 

Kőműves Krisztián, a kivitelező cég felelős műszaki vezetője elmondta, a befejezési határidőt tartva végeznek a munkálatokkal. A helyi lakosoknak az elmúlt héten számoltak be a projekt készültségéről, és válaszoltak a fórumon résztvevők kérdéseire is. Többségében valamennyien az ingatlanuk előtti bejáró felújításáról, illetve javításáról érdeklődtek a kivitelezőnél. 

A fejlesztés keretében 217 bejáró épül, 5992 folyóméter hosszan történik árokburkolás, zárt csapadékcsatornát alakítanak ki 1570 folyóméteren és 2407 méter hosszan végeznek mederkotrást. A munkálatok a város több pontját érintik: a gépállomási lakótelepet és iparterületet, Terehegyet, továbbá Harkány több utcáját. Rendezik a Lanka-csatorna medrét, a Terehegyi belterületi árkot, a Széchenyi téri árkot, és a Gépállomás utcai árkok tisztítását is elvégzik a szakemberek. 

A Tixán is váltható már belépőjegy a fürdőbe

Immár a Harkányi Gyógyfürdőbe szóló belépők a Tixa jegy­értékesítési platformján (tixa.hu/harkanyi-gyogyfurdo) is megvásárolhatók. A vásárlók szempontjából ez azért jó, mert nem kell beregisztrálni, egyenleget feltölteni, mint eddig a mobilapplikáción váltott jegyek esetében. Herendi Ferenc, a Harkányi Gyógyfürdő marketing- és ellátási igazgatója elmondta, a fürdővállalat szempontjából is előnyös ez a lehetőség, hiszen a Tixa jóval előnyösebb jutalékos rendszerrel dolgozik, mint a Nemzeti Mobilfizetési Rendszer. A belépőjegyeken kívül az ünnep alkalmából most kedvezményes ajándékutalványok is válthatók. 

Mikulás alkalmából december 9-én a 14. életévüket be nem töltött gyerekek mindössze 300 forintért látogathatják a fürdőt. A Mikulással 10 és 15 óra között találkozhatnak a gyerekek, emellett a Harka Vízivilágban 11-től 18 óráig két csobbanás között kézműves foglalkozások is várják a kicsiket és nagyokat egyaránt. 
 

Mindig újdonsággal vár a fürdő
Fotó: Marsalkó Péter / Forrás: Harkányi Önkormányzat

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában