Hirdetés

2024.02.27. 09:32

26. Mérnökbál a Kodály Központban

Fotó: Levai Gabor

A Baranya Vármegyei Mérnöki Kamara 2024. február 17-én tartotta a 26. Mérnökbálját.
Az eseményre második alkalommal került sor a Kodály Központ Hangversenytermében, ahol a mérnöki bravúrral kialakított nézőtér egyedülálló módon a gálavacsora helyszínévé, később táncparketté is változott.

A bálon több országos, régiós és vármegyei szakmai intézmény, illetve testület vezető képviselőjét is köszöntötték. A Magyar Mérnöki Kamarát Szőllőssy Gábor alelnök képviselte, de jelenlétével megtisztelte a rendezvényt Pohl Ákos, a Magyar Mérnöki Kamara Etikai-Fegyelmi Bizottságának elnöke és Szántó László Gábor, az MMK Tartószerkezeti Tagozatának elnöke is.

A bál fővédnökeként megjelent Nagy Csaba országgyűlési képviselő, továbbá a bál védnökeként a PTE Műszaki és Informatikai Karának dékánja, Prof. Dr. Medvegy Gabriella is. A Baranya Vármegyei Mérnöki Kamara és a Kar szoros együttműködését jelzi, hogy több kari vezető is jelen volt a bálon.

Prof. Dr. Medvegy Gabriella nyitóbeszédét követően Bocz Gábor, a Baranya Vármegyei Mérnöki Kamara elnöke, a bál házigazdája köszöntötte a vendégeket. A humorral is átitatott felvezetést követően a Kamara elnöke arra is kitért, hogy megköszönje az előző évi, jubileumi Mérnökbál támogatóinak nagyvonalúságát.  Elmondta, hogy a BVMK határozott célja, hogy segítse a kiemelkedően teljesítő pályakezdő mérnököket, melynek köszönhetően 13 diplomadíj kerülhetett átadásra a Műszaki és Informatikai Kar elmúlt két diplomaosztóján. Ebből 7-et 2023 júliusában Bocz Gábor elnök adott át, a további 6 diplomadíjat Lenkovics László alelnök adta át a 2024. február eleji diplomaosztók alkalmával.

Fotó: Levai Gabor

Tovább bővítve a 26. Mérnökbál illusztris társaságát több vármegyei kamara elnöke, illetve három főépítész is megtisztelte jelenlétével az eseményt. Baranya Vármegye számos vezetője, a társkamarák képviseletében orvosok, ügyvédek, oktatók, gazdasági szakemberek ünnepeltek együtt a régió és Pécs város meghatározó mérnöki és gazdasági vállalkozásaival, szolgáltatóival, akik nagy számban vettek részt a bál szponzorálásában is, és hozzátartozóikkal, munkatársaikkal, kamarai tagtársaikkal élvezték az este minden pillanatát a 15 évestől a 85 évesig. A bál főtámogatója a VivaPalazzo Zrt. volt.

Foto: Levai Gabor

A megnyitó során köszöntötték az elmúlt évben „Év Mérnöke” kitüntetést és „Örökös Tag” elismerést kapott mérnököket is. A hagyományokhoz híven a bál legkiemelkedőbb pillanatát pedig az „Év Aranygyűrűs Mérnöke”, mint a legrangosabb kitüntetés átadása jelentette. A BVMK több mint két évtizede alapította meg az Aranygyűrű Díját, elismerve ezzel a kiemelkedő szakmai tevékenységet folytató, hosszú évtizedeken át elkötelezett, gazdag szakmai életpályát bejárt mérnökeit.
2024-ben Dr. Meskó András okleveles építőmérnök, mérnöki matematika szakmérnök több, mint 50 éves oktatói, mérnöki, kamarai, mentori tevékenysége elismeréseképpen vehette át az aranygyűrűt. A megható pillanatot András unokáinak meglepetésszerű felbukkanása tette felejthetetlenné. Ezúton is gratulálunk!

Fotó: Levai Gabor

 

Magyarország egyik legjobb akusztikájú és legszebb koncerttermének adottságait kihasználva a megnyitó után a VoiSingers méltán nagy sikerű műsora következett, majd hajnalig tartott a mulatság, ahol a közös tánc, a finom ételek és italok melletti beszélgetések, valamint a varázslatos fények biztosította elegáns báli hangulat egyaránt hozzájárult a 26. Mérnökbál sikeréhez.

Fotó: Levai Gabor

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában