Hirdetés

2024.05.24. 11:00

Újabb 5 év Villány szolgálatában – Pozitív visszacsatolás: egyöntetű támogatottságot ért el Villány vezetősége

Villányban idén egyedülálló helyzet alakult ki az önkormányzati választások kapcsán, ugyanis ellenjelölt nélkül maradt a jelenlegi városvezetés. A szokatlan, egyben rendkívül örömteli visszajelzésként létrejött helyzetről Mayer István, Villány polgármestere számolt be.

PR cikk

Egybehangzóan támogatják a villányiak Mayer István polgármestert és csapatát.

Megtisztelve és óriási örömmel árulhatom el, hogy a jelenlegi választási helyzet Villányban különleges fordulatot vett. Hat képviselőt és egy polgármestert választunk, és úgy alakult, hogy egyedüli polgármesterjelöltként én indulok, míg képviselőként is kizárólag azok, akiket mi ajánlottunk.

– mondta Mayer István.

Ez a helyzet, bár nem szokványos, számunkra rendkívül megtisztelő és motiváló. Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a közösség ilyen módon ismerte el az elmúlt négy és fél év munkáját. Azt mutatja számunkra ez a visszajelzés, hogy a villányiak, talán látták, milyen eredményeket és milyen körülmények között értünk el, így ennek is köszönhető ez a megtisztelő bizalom.

– tette hozzá. 

Illetve azt gondolom, hogy annak is, hogy a villányiak részéről egyértelműen támogatott jelölteket javasoltunk képviselőknek.

A magunk részéről elmondhatom, hogy a lehető legnagyobb szorgalommal kerestük a lehetőségeket, és minden adódó esélyt igyekeztünk maximálisan kihasználni Villány jobbá, élhetőbbé tételére. Persze eközben számos nehézséggel kellett szembenéznünk az elmúlt időszakban, kezdve a Covid-19 járvánnyal és több gazdasági, nemzetközi válsággal, ezek a rendkívüli helyzetek az önkormányzatok működésére is lecsapódnak.

– hangsúlyozta Mayer István.

Most már visszatekintve elmondhatom, szépen sikerült megvalósítanunk az elmúlt évek terveit. Számomra mindig is alapvető elv volt, hogy minden nap végén azt érezzük, amit csak lehetett, azt megtettük annak érdekében, hogy feladatainkat a lehető legszorgalmasabban, legeredményesebben, legtisztességesebben és legalázatosabban végezzük el. Ha pedig mindent megtettünk, ami tőlünk telik, a többi már a sors és a Jóisten kezében van. Fontos, hogy maximálisan törekedjünk a legjobbra, még ha mindig van is lehetőség a fejlődésre, javításra. Természetesen, nem mondom, hogy nem lehetett volna még jobban dolgozni vagy még több eredményt elérni, de bízom benne, hogy az emberek látták és értékelték igyekezetünket és hozzáállásunkat.

– mondta el a polgármester.
Az a munka és elkötelezettség, amellyel Villányt és lakóit szolgálták, járulhatott tehát hozzá ahhoz, hogy a választások előtt, illetve a ciklus közben sem érezték szükségét a helyiek annak, hogy más jelölteket válasszanak ki a település vezetésére.

Büszke és hálás vagyok, hogy a testület munkáját nem befolyásolták szubjektív tényezők, és a döntéseink legtöbbször egyhangúak voltak. Ha valaki alulmaradt a véleményével, azt tisztelettel tudomásul vette, s ez sosem okozott törést a működésben.

– emelte ki.

Mindezek fényében különösen hálásak vagyunk a közösség támogatásáért és bizalmáért. Szeretném megköszönni mindenkinek, aki hozzájárult ahhoz, hogy idáig eljutottunk, és reméljük, hogy a jövőben is sikeresen folytathatjuk munkánkat a közösség érdekében.

– összegzett Mayer István.

Az Európai parlamenti választások tétje is meghatározó

– Bár az önkormányzati választásoknak az egybehangzó álláspont miatt gyakorlatilag már most egyértelmű  a végkimenetele, szeretnénk, ha Villány lakossága minél nagyobb, legalább 70 százalékos részvételi aránnyal menne el szavazni 

– mondta Mayer István.

– Ugyanis a megyei és európai parlamenti pozíciókról is dönthetnek a lakosok, nem is beszélve a kisebbségi önkormányzati választásról. Örömteli, Villányban gyümölcsöző és harmonikus a német nemzetiségi önkormányzattal való kapcsolatunk. Csakúgy, mint a megyei közgyűléssel és elnök úrral, akik számos alkalommal segítették munkánkat. Szeretnénk ha ez a jövőben is megmaradna és közösen építenénk Villányt

 – tette hozzá.

– Az európai parlamenti választásoknak különösen nagy a tétje, hiszen hatással vannak hazánk helyzetére. Az EU-ból érkező források vagy azok hiánya jelentős nehézségeket okozhatnak, amelyek önkormányzati szinten is érezhetőek. Szeretnénk, hogy olyan képviselők kerüljenek be az Európai Parlamentbe, akik a magyar érdekeket képviselik, és nem valamiféle európai egyesült államok kialakítására törekszenek. Fontosnak tartom a nemzeti szuverenitás megőrzését és az európai sokszínűség erősségének tekintését. Egy jobbra tolódásra lenne szükség, amely keresztény-konzervatív értékeket képvisel

 – fogalmazott a település vezetője. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában