pr-cikk

2021.03.02. 09:52

Bölcsőde épülhet Harasztiban

Új bölcsőde épül Egyházasharasztiban az óvoda mögött. A területen már javában zajlik a munka, miközben pénteken Hargitai János országgyűlési képviselő jelenlétében egy időkapszulát is elhelyeztek a jövő nemzedékének.

A községben szerencsére sok gyerek van, ami indokolja az önkormányzat mostani beruházását: egy kétcsoportos bölcsőde épül az óvoda mögött. Vida Laura, Egyházasharaszti polgármestere örömmel számolt be arról, hogy mostanra nagyon szép környezetben történik a kisgyermekek nevelése, ugyanis egy korábbi belügyminisztériumi pályázat 15 millió forintos támogatásából nemrégiben megújulhatott az óvoda is.

– Az óvodában a 3 csoportba 75 gyermek jár, és az intézmény mögött már épül a bölcsőde is, amely két csoportban 24 gyermeknek biztosít helyet, és 6 fő dolgozónak ad majd munkát. Egy 350 négyzetméteres, kétszintes épület épül két csoportszobával és a kiszolgálóhelyiségekkel – mondta a községvezető. Az önkormányzat a bölcsőde építésére a Területi- és Településfejlesztési Operatív Program keretében nyert mintegy 300 millió forintot, a beruházásra szükség is van, hiszen – mint a polgármester fogalmazott – olyannyira sok gyerek van, hogy még az óvoda férőhely-bővítése sem lenne indokolatlan. Az óvoda megújításához egyébként bútorokkal az oldi önkormányzat és a Mecsek-Autópálya Üzemeltető Zrt. is hozzájárult. Utóbbi társaság egy támogatói program keretében fogadta örökbe az egyházasharaszti óvodát.

Hargitai János országgyűlési képviselő és Vida Laura polgármester

Az elképzelésük szerint a bölcsőde még inkább biztosítani fogja az óvoda fenntarthatóságát, hiszen megfelelő átmenetet fog biztosítani a gyermekek számára. Egyházasharasztiban 20 bölcsődés korú gyermek van, de Alsószentmártonból, Old községből és Siklósnagyfaluból is fogadnának a most épülő bölcsődébe kisgyermekeket.

Az óvodás gyermekek rajzai és a kivitelező cég köszöntője került az időkapszulába, amelyet Hargitai János országgyűlési képviselő Vida Laura polgármesterrel, Girán Melinda intézményvezetővel, valamint a kivitelező cég és a környező települések képviselőivel együtt helyezett a föld alá a munkaterületen.

A munkagépek csak a protokollesemény idejére álltak le

– Előttem az óvoda, amelynek felújítására, energetikai korszerűsítésére a település 15 millió forintot nyert, és ami még örömtelibb, hogy mögöttünk javában zajlik a bölcsőde építése. Erre a település önkormányzata 300 millió forintot nyert, és nyilvánvalóan egy kistérség bölcsődéje lesz az intézmény. Amikor ilyen történéseket, fejlesztéseket látok a falvakban, akkor tudom, hogy működik a Magyar Falu Program. Persze mindemellett az itt lévő intézményt az itt dolgozók viszik sikerre, ezért gratulálok önöknek ezekhez a fejlesztésekhez, továbbra is legyenek aktívak, mert az idei évben a Magyar falu Program még több pályázati lehetőséget kínál – mondta Hargitai János országgyűlési képviselő.

Hamarosan már a falakat húzzák

A kivitelező cég, a nagyharsányi Pipe-Mania Közműépítő Kft. ügyvezetője, Patai Tamás elmondta, két héttel ezelőtt kezdték meg a munkát, és már elkészültek az alapozó földmunkák, ha az időjárás engedi, akkor 10 napon belül megkezdődik az épület falazása, tehát a terveknek megfelelően haladnak. A 2015-ben alakult cég életében is mérföldkő a bölcsődeépítés, hiszen a profiljuk szerint javarészt közműépítéssel foglalkoznak, de generálkivitelezésben is jártasak már. Hogy mennyire haladnak a munkával, azt jól mutatta az is, hogy a munkagépeket is csak arra az időre állították le, amíg a jelenlévők az időkapszulát lehelyezték a földbe.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában