Sport

2007.10.05. 07:21

Harmadszor lett Ivanics a Tour de Pécs legjobbja

Befejeződött a Tour de Pécs, az ország egyik legjelentősebb szabadidős országúti kerékpárversenye. A küzdelem csúcskategóriájában, a férfi elitben a pécsi Ivanics Gergely már harmadszor bizonyult a legjobbnak.

H. L. (DN)

Az idén tíz futamból álló verseny-sorozatot már kilencedszer írták ki. A futamokon átlagban nyolcvanan indultak, kétszáznyolcvanketten szereztek pontot.
A legtöbb résztvevő pécsi volt, de érkeztek kerekesek Romániából, Dániából, Szerbiából, Horvátországból és Szlovákiából is.
A külföldiek a szervezők nem kis meglepetésére az összetettben is előkelő helyen végeztek. Azok, akik a leghosszabb távot teljesítették, 602,5 kilométert hajtottak.

A legnagyobb érdeklődéssel kísért kategóriát, a férfi elitet másodszor egymás után Ivanics Gergely nyerte, holott nemrégiben egyesülete, a Team Cornix megszűnt, de a Pécsi Junior KE befogadta.

– Egy ideig nem lehetett tudni, mi lesz velem. Emiatt egy futamot ki is kellett hagynom, ennek ellenére sikerült győznöm. Harmadszor lettem első a Tour de Pécsen, először 2004-ben, aztán most kétszer egymás után.
Továbbra is keményen dolgozom, mert szeretnék kijutni az olimpiára – mondta csütörtök délelőtt Ivanics Gergely, aki edzőjével, Hirth Istvánnal éppen a fővárosban tartózkodott. A Magyar Kerékpáros Szövetség vezetőivel tárgyaltak a tehetséges bringás jövőjéről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!