Sport

2008.05.26. 14:00

PVSK-Expo Center Pécs: már alakul az új csapat

Bár a férfi kosárlabda bajnokság rájátszásának küzdelmei még javában zajlanak (a döntőben a Falco csap össze a Körmenddel), a PVSK-Expo Center Pécs csapatánál már alakul a következő idény kerete.

F. Z.

Igaz, Sztojan Ivkovics szakmai igazgató nem új igazolásokról számolt be (azzal véleménye szerint illendő megvárni a döntő végét), ám elmondása szerint legalább ilyen fontos, hogy három kulcsjátékos is meghosszabbította a szerződését.

– Dénes Gábor, Grebenár Péter és Wittmann Krisztián újabb két évre kötelezte el magát hozzánk – nyilatkozta Ivkovics. – Mindhárman bizonyították az elmúlt évben, hogy jó kosarasok, hogy lehet rájuk számítani, és hogy még mindig tudnak hova fejlődni.

A szakmai igazgató hozzátette: továbbra is azt tartja fontosnak, hogy kialakuljon egy stabil magyar mag, amihez később lehet még idegenlégiósokat igazolni. Ahogy korábban már megírtuk, Hosszú Gergelynek, Tóth Norbertnek, Czigler Lászlónak és Kutasi Gergelynek futó szerződése van, így ők is maradnak Pécsett.

– Nekem személy szerint nagyon jól esett, hogy a sérülésem alatt is mellettem állt a klub, hogy „nem engedték el a kezem” – mondta el lapunknak Wittmann Krisztián. – Ráadásul a játéklehetőségre sem lehet panaszom, így – bár voltak ajánlataim – szívesen írtam alá az új szerződésemet.

– Az elmúlt idényben voltak hullámvölgyek a játékomban, de a vezetőség mindig segített, soha nem éreztették, hogy bajuk lenne velem – nyilatkozta Dénes Gábor. – Ezek után már csak meg kellett egyeznünk, ami egyáltalán nem volt bonyolult dolog.

– Jól érzem magam Pécsett, a menyasszonyommal itt képzeljük el a jövőt is – válaszolta a távolabbi jövőt firtató kérdésünkre Grebenár Péter. – Ezt az évet, bár végül nem jutottunk az elődöntőbe, mégis sikeresnek mondhatom, hiszen a közönség és a csapat nagyon egymásra talált. Ez pedig néha több, mint egy újabb érem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!