Sport

2008.07.25. 09:16

Nehéz szezonkezdet vár a MiZo Pécsre

Nagyon kicserélődött a MiZo Pécs 2010 női kosárlabdacsapatának játékoskerete, ezért nehéz szezonkezdet vár Fűzy Ákos tanítványaira.

K. Mayer András

Jellemző a pécsi klubra, hogy az új vezetőedző, Fűzy Ákos fejében sem az októberi kezdőcsapat képe formálódik. A szakvezető az U18-as válogatottal Sopronban készül az augusztus 6–15. között megrendezésre kerülő macedóniai B-divíziós Európa-bajnokságra. A keretben akadnak MiZo-játékosok, bár kevesebben, mint amennyien lehetnének: Sarok Nikolett és Balla Bernadett sérülés miatt hiányzik, maradt Raksányi Krisztina és Ruppert Noémi.

– Szeretnénk visszajutni, miután tavaly kiestünk – fogalmazta meg az egyértelmű célt Fűzy Ákos. – Nem lesz könnyű, a húsz válogatottból csak a döntőig eljutó kettő kerül fel.
Mint ahogy nem lesz könnyű klubcsapata számára a szezonkezdet sem, ami még akkor is igaz, ha a sorsolásnak köszönhetően eleinte könnyebb ellenfeleket kapnak a pécsiek.

– Nagyon kicserélődött a csapat. Az előző években volt egy mag, amire tudtunk építeni, most viszont már nincs meg az összeszokottság. Az idő pedig nagyon kevés lesz, a felnőtt válogatottnál szereplő Vajda és Somogyi csak szeptember 20. körül csatlakozik a kerethez, csakúgy, mint az olimpiáról érkező Graziane, vagyis három hetünk lesz az Euroliga-rajtig. És persze október elsején kezdődik a bajnokság is. Biztos nem fogunk eleinte összeszokott csapatjátékot nyújtani, de szeretném, ha a küzdeni tudás, a harcolni vágyás és a kemény védőjáték továbbra is a védjegyünk maradna – mondta Fűzy Ákos.

A játékoskeretet illetően újabb változásokról nem tudott beszámolni Rózsa Gábor szakosztály-igazgató, így az állítólag kiszemelt fiatal szerb lányról sem tudtunk meg többet.

A jelenlegi játékoskeret

A MiZo Pécs 2010-nek jelenleg kilenc szerződtetett játékosa van, bedobó, magasbedobó, illetve center posztra még szeretnének igazolni.

A keret:

Graziane de Jesús Coelho, Heller Anita, Iványi Dalma, Kopácsi Brigitta, Nicole Ohlde, Raksányi Krisztina, Somogyi Andrea, Török Szilvia, Vajda Anna.

<!-- Nehéz szezonkezdet vár a MiZo Pécsre Nagyon kicserélődött a MiZo Pécs 2010 női kosárlabdacsapatának játékoskerete, ezért nehéz szezonkezdet vár Fűzy Ákos tanítványaira. K. Mayer András A jelenlegi játékoskeret A MiZo Pécs 2010-nek jelenleg kilenc szerződtetett játékosa van, bedobó, magasbedobó, illetve center posztra még szeretnének igazolni.

A keret:

Graziane de Jesús Coelho, Heller Anita, Iványi Dalma, Kopácsi Brigitta, Nicole Ohlde, Raksányi Krisztina, Somogyi Andrea, Török Szilvia, Vajda Anna. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!