Sport

2008.08.26. 08:21

A pécsi férfi kosarasok is nekivágtak a felkészülésnek - videoriport

A válogatottak szereplése miatt a férfi kosarasoknál októberre csúszott a bajnoki rajt, de a gárda a felkészülést már most elkezdte.

Fülöp Z.

A pécsi férficsapat hétfői évadnyitó edzésen, a Lauber Dezső Sportcsarnokban összesen tizenhárom játékos vett részt, de ketten közülük inkább csak közeli megfigyelők voltak. Hosszú Gergelyre a műtétje után pihenő vár, Grebenár Péter azonban egyelőre várakozó állásponton van.

– Több orvos is megvizsgálta már a bal térdemet, de egyelőre még nem dőlt el, hogy szükség lesz-e műtétre. Szerdán egy újabb vizsgálat következi, azután talán okosabb leszek – mondta csöppnyi elkeseredéssel a hangjában a válogatott erőcsatár.

És ha már válogatott: a pécsi csapat szurkolóknak nyilván örömteli hír, hogy Wittmann Krisztián, Dénes Gábor, és Bencze Zoltán is ott volt tegnap az első tréningen, azaz a problémák megszűntek, mindhárman együtt készülnek a csapattal.

– Az új idényben a játékoskeret változása miatt más stílusban fogunk játszani – kezdett gyors elemzésbe Sztojan Ivkovics szakmai igazgató, amíg a játékosok a futóedzéseket végezték. – Azt azonban megígérhetem: továbbra is harcos és alázatos csapatunk lesz.

Talán utóbbit alátámasztandó pattant fel a mondat közepén Ivkovics, hogy rápirítson csapatára, mivel szerinte nem úgy végezték a feladatot, ahogy ő elmondta. Szerinte nem úgy – az irányítók magabiztosságával fellépő Wittmann Krisztián ugyanis nem átallott kijavítani a mestert:
– Arról volt szó, hogy előbb visszafutunk, és csak utána jön a passz.

A szakmai igazgató pillanatnyi habozás után válaszolt:
– Igazad van. Bravó, Krisztián, látszik, hogy figyelsz.

Ezek után már nem is lepődtünk meg a Sztojan Ivkovics végső összegzésén:
– A harcos és az alázatos mellé az öntudatost is odabiggyeszthetjük.

Október első hétvégéjén lesz a PVSK-kupa

A pécsi férficsapat nem aprózza el: Szeptember közepén Kaposváron, majd egy hétre rá Kecskeméten vesznek részt egy-egy tornán Dénesék. Október másodikától rendezik a hagyományos PVSK-kupát, amelyen a bajnok Szombathely, a Kecskemét és a Kaposvár vesz részt. A tervek szerint a bajnoki rajt előtt, október tizedikén pedig Szombathelyen játszanak egy meccset a fiúk, azaz a bajnokcsapattal küzdenek meg.

A férficsapat kerete: név - poszt - kor

Thomas Kelley: irányító - 32 év

Wittmann Krisztián: irányító - 23 év

Kovács Péter: hátvéd - 20 év

Dragan Alekszics: bedobó - 38 év

Dénes Gábor: bedobó - 26 év

Eilingsfeld János: erőcsatár - 17 év

Tóth Norbert: erőcsatár - 22 év

Grebenár Péter: erőcsatár - 27 év

Bencze Zoltán: center - 27 év

Czigler László: center - 37 év

Lepsényi Ádám: center - 17 év

Wittmann Krisztián: irányító - 23 év

Kovács Péter: hátvéd - 20 év

Dragan Alekszics: bedobó - 38 év

Dénes Gábor: bedobó - 26 év

Eilingsfeld János: erőcsatár - 17 év

Tóth Norbert: erőcsatár - 22 év

Grebenár Péter: erőcsatár - 27 év

Bencze Zoltán: center - 27 év

Czigler László: center - 37 év

Lepsényi Ádám: center - 17 év -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!