Sport

2008.10.25. 19:49

Férfi kosárlabda: győzött az Atomerőmű Pécsett

Kilenc pontos különbséggel verte a tolna megyei egylet a PVSK-t a baranyai megyeszékhelyen.

F. Z.

PVSK-Panthers – Atomerőmű-Paks 80-89 (16-25,21-18,15-17, 28-29)

NB I., férfiak, A-csoport. Pécs, Lauber Dezső sportcsarnok, 3000 néző. V.: Hartyáni, Benczur, Szabó. Pécsi VSK-Panthers: Kelley 12/6, Spivey 8/3, Dénes 3/3, GREBENÁR 10/6, Czigler 1. Cs.: BENCZE 20, Wittmann 6/6, Alekszics 9, Tóth N. 11/3. Szakmai igazgató: Sztojan Ivkovics. Edző: Halmai Gábor. Atomerőmű SE: Nichols 5, WILLIAMS 22/15, Kedzo 6/3, GOSA 27/6, Gulyás 9. Cs.: KISS ZS. 13/9, Mészáros 3, Csaplár-Nagy 4. Vezetőedző: Sabáli Balázs.
Kipontozódott: Czigler (34. p.), Grebenár (39. p.).

Utólag könnyű okosnak lenni. Hogy tudniillik már akkor sejthető volt, hogy nem lesz jó vége ennek az estének, amikor a paksiak légiósa, Gosa az első félidő végén bedobta a tizenhetedik pontját, és az ex-pécsi Williams (akinek új frizurája az egykori újpesti labdarúgót, Rostás Sándort idézte) még igazából be sem indult. Vagy amikor Kelley egymás után a harmadik ziccerét rontotta el, Spivey-t könnyedén lesapkázták, Alekszics első hármasa a gyűrűt alig találta el. De az igazán elkeserítő az, hogy a paksi csapat egyáltalán nem játszott jól a tegnapi estén – és még ez is elég volt a győzelemhez. Mert volt két szenzációs légiósuk (Gosa és Williams), egy hármaskirály cseréjük (Kiss Zsolt hármat is szórt az utolsó negyedben), és egy még azt is elbírták, hogy többen is betliztek. A PVSK-ból Bencze mindenesetre megszórta magát, húsz pontját ráadásul úgy szerezte, hogy mezőnyből egyet sem hibázott, Grebenár kiosztott három sapkát, és bedobott két távolt, Wittmann pedig az utolsó másodpercben beszórt egy szép hármast. Ezekre emlékezzünk – a többit inkább gyorsan felejtsük el.

Sztojan Ivkovics: – Sok olyan apró hibát vétettünk, amely nem jellemző ránk, és ez megbosszulta magát.

Sabáli Balázs: – Végig irányítottuk a mérkőzést. Nehéz itt nyerni, boldog vagyok, hogy nekünk sikerült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!