Sport

2008.10.21. 19:44

Kelley utolsó másodperces kosarával nyert a Pécs

Az utolsó másodpercek királya, Thomas Kelley hárompontosával alakult ki a végeredmény a férfi kosárlabda-bajnokság tegnapi nyitómérkőzésén. Sztojan Ivkovics csapata a meccs nagy részében hátrányban volt a Sopron ellen, de Kelley a lefújás pillanatában döntött.

F.Z.

Ha az egyszeri néző életében először tegnap volt kosármeccsen, egy életre a sportág szerelmese lett. Volt ugyanis minden, mint a búcsúban. Rögtön az elején láthatott zsákolásokkal vagy hármasokkal befejezett gyönyörű támadásokat – apró problémát legfeljebb az jelenthetett, hogy ezeket a vendégek vezették. A második negyedben aztán már a hazai szurkolók is tapsolhattak néha, zárkózott ugyanis a Pécs, szoros lett a meccs.

A szünet után volt, hogy az egész csarnok talpra ugrott: néhány bírói ítélet ugyanis mindenkiből előhozta a rosszabbik énjét. (Egyszeri nézőnknek persze lehet, hogy tetszett, amikor egy percen belül kétszer is befújták a három másodpercet.) Az utolsó negyedben pedig az izgalom volt tetőfokon: a pécsiek irányítója, Kelley és Bencze ugyanis sorra dobta a kosarakat, ketten együtt kétpontos előnyt hoztak össze az utolsó percre.

Jött azonban a soproni Halmai, és nyolc másodperccel a vége előtt egyenlített. Egyszeri nézőnk már éppen vette a telefont, hogy hazaszóljon, anya, kések, hosszabbítás lesz (már ha tudja a szabályokat) –  ő ugyanis nem ismerte még Thomas Kelleyt. Tegnap egy életre megtanulta a nevét: az amerikai irányító megkapta a labdát, valahogy átkígyózott a védőkön, és az utolsó másodpercben félpályáról dobott egy csontnélkülit. Egyszeri nézőnk végül az egész csarnokkal együtt ugrott a levegőbe – és talán bízik abban, hogy minden meccs ilyen lesz ezentúl. Eláruljuk: nem lesz – de attól még jöjjön ki szombaton is: a Paks ellen ugyanilyen nagy csata várható.

Pécsi VSK-Panthers – Soproni sÖrdögök 88-85
(19-31, 25-17, 21-21, 23-16)

NB I., A-csoport. Pécs, Lauber Dezső sportcsarnok, 1800 néző.
V.: Földházi, Hegedűs, Kiss L.
Pécsi VSK-Panthers: KELLEY 22/3, Alekszics 8/6, Dénes 11/9, Grebenár 5/3, Czigler 2. Cs.: BENCZE 15, Wittmann 9/6, SPIVEY 10/6, Tóth N. 6. Szakmai igazgató: Sztojan Ivkovics. Edző: Halmai Gábor.
Soproni sÖrdögök: Cruz 9, BROOKS 22/15, COUISNARD 22/9, Körtélyesi 6, CSORVÁSI 19. Cs.: Boldizsár, Vesztergom 2, Ljubojevics, Halmai 5/3. Vezetőedző: Meszlényi Róbert.
Kipontozódott: Körtélyesi (37. p.), Boldizsár (39. p.), Csorvási (40. p.).
Sztojan Ivkovics: – Nagyon nehéz mérkőzés volt, szerencsénk volt, hogy a végjátékban négy alacsony játékost tudtam pályára küldeni, és egy kidolgozott akció végén nyertünk.
Meszlényi Róbert: – Ezt a meccset csak a szerencse döntötte el, kiválóan küzdöttünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!