Sport

2008.10.09. 19:33

Krivacsevics-ügy: soproni kosaras bojkott

Az MKB Euroleasing Sopron női kosárlabdacsapata a magyar szövetség (MKOSZ) és liga egyetlen rendezvényén sem vesz részt addig, amíg 18 éves játékosa, Krivacsevics Tijana ügyében nem születik jogerős döntés.

Forrás: MKB Euroleasing Sopron

Soproni közlemény:

Az MKB-EUROLEASING SOPRON nÕi kosárlabda csapata (nem mellékesen EUROLIGA szereplő, az elmúlt két esztendő bajnok és kupa győztes csapata) vezetőjeként bejelentem, hogy nem kívánunk részt venni az MKOSZ vagy a Liga egyetlen rendezvényén sem addig, amíg az MKOSZ vezető szervei obstruálják a 18 éves magyar válogatott Krivacevic Tijana ügyét.

A játékos 2008. június 6-án fordult az MKOSZ illetékes szervéhez azzal, hogy játékengedélyét megkaphassa. Az eltelt 125 nap (2008. június 6. - október 9.) nem volt elég, hogy jogerős ítélet szülessen ügyében, miközben a nemzeti bajnokság negyedik fordulójára készülünk.

Ismerve az eljárás körülményeit, szégyenletesnek minősítjük azon szervek nyilvánvaló szabotázs tevékenységét, amelyek eredményeképpen a Magyar Felnőtt Nemzeti Válogatott egy tagja nem kaphatta meg az őt megillető törvényes bírálati jogokat, választott hazája sportszövetségétő!


Tisztelettel:  TÖRÖK ZOLTÁN
Ügyvezető-igazgató

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!