Sport

2008.10.08. 12:32

Sakk: Bánusz újra a Pannonpowerben

Október 26-án rajtol az országos sakkcsapatbajnokság, a Pannonpower SE NB I. B-s együttese az első három hely valamelyikének megszerzéséért küzd majd.

H. L.

A célok elérésében sokat segíthet Bánusz Tamás (19), a Nagykanizsáról igazolt fiatal versenyző. Az első táblán szerepel, a másodikon edzője, Horváth Péter. Bánusz, a legtehetségesebb ifjú baranyai sakkozók egyike (a másik Papp Gábor) 2002-ben ment el Pécsről, azóta nagykanizsai színekben sakkozott.

– Örülök, hogy visszatértem a Pannonpower SE-hez, innen távoztam Nagykanizsára. Hívtak más csapathoz is, de mindenféle szempontból ez a legjobb szakosztály számomra – közölte a fiatal sportoló, aki naponta három-négy órát tölt sakkozással, csapatbajnoki fordulók előtt még többet. Sokszor egy hetet készül soron következő csb-meccsére.

Bánusz idén nyáron egyszer már teljesítette a nemzetközi nagymesteri normát, ezt még kétszer kell megtennie, hogy megkaphassa a címet. Vele sokat erősödik a Pannonpower SE.

– Számunkra nyereség, hogy visszajött hozzánk. Nagy terhet vett a vállára, de mindenben segítjük. Az álmom az, hogy más pécsi játékosok is újra a mi színeinkben játsszanak – mondta Tarr Béla szakosztályvezető.

Ezek is érdekelhetik