Sport

2008.12.03. 19:43

Fölényesen nyertek a Párducok

Kényelmesen nyert a PVSK-Panthers, csak az izgalom hiányzott a pécsi férfi kosárcsapat szerdai meccséről.

F.Z.

Volt egy pillanat, amikor még bízhattunk abban, hogy izgalmas lesz a Pécsi VSK-Panthers szerdai, Nyíregyháza elleni mérkőzése: amikor a meccs elején feldobták a labdát. Aztán amikor Grebenár bedobta az első kettest, három perc múlva pedig már 8-2-re ment a Pécs, a rutinosabb meccsrejárók már tudták: nem ma fogják lerágni a körmüket az izgalom miatt. No, nem a hatpontos előny tölthetett el mindenkit megnyugvással, hanem a nyírségiek játéka.

Az ugyanis nélkülözött mindent, ami miatt ezt a sportágat szeretni lehet. Se betörése, se hármasok (egy jellemző adat: az első félidőben egyszer sem találtak be kintrőla vendégek), se látványos passzok, semmi az égadta világon. Ráadásul sajnos működött egy másik sportközhely is: ha gyenge az egyik csapat, akkor a másik is „hozzágyengül”. Azaz a pécsiek sem pörögtek igazán – ami azért valahol érthető: ha félgőzzel is meglesz a győzelem, minek megszakadni. A végén azért a félgőzből háromnegyed lett, s ez fölényes hazai sikert eredményezett. Ám szombaton, a Falco ellen ennél mindenképpen több kell majd.

Pécsi VSK-Panthers – Marso Vagép NYKK 82-55
(20-12,21-12,16-23, 25-9)
Férfi kosárlabda NB I. Pécs, 2000 néző. V.: Pálla, Farkas, Tóth K.
PVSK: KELLEY 15/3, Wittmann 10/3, Dénes 5/3, Grebenár 4, BENCZE 14. Cs.: SPIVEY 13/3, Czigler 2, Alekszics 8, Tóth N. 8, Lepsényi 3, Hosszú, Kovács P. Szakmai igazgató: Sztojan Ivkovics. Edző: Halmai Gábor.

NYKK: Savic 5/3, BOOKER 19/3, Burton 4,  Lekli 2, SITKU 10/3. Cs.: Siska, Nagy K., Wehner 3/3, Farkas 2, Helbich 10. Edző. Zoran Kmezics.

Sztojan Ivkovics: – Kellemes meccset játszottunk, amelyen a játékosok betartották a taktikai utasításokat. Örülök annak, hogy győztünk, és hogy ilyen sokan kijöttek.
Zoran Kmezics: – Kiválóan védekezett a Pécs, még ilyen különbséggel is megérdemelten nyert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!