Sport

2009.01.17. 21:07

Knoch Viktor ismét remekelt: második lett 500-on

Pénteki bronzérme után szombaton ezüstöt nyert a pécsi Knoch Viktor a torinói rövidpályás gyorskorcsolya-Eb 500 méteres futamában.

F. Z.

Mivel pénteken, a torinói gyorskorcsolya Európa-bajnokságon a PKSE versenyzője, Knoch Viktor 1500 méteren bronzérmet szerzett, a rövidebb távon is okkal várhattak tőle jó eredményt a pécsi sportszeretők. Ugyan Knoch lapunknak korábban többször is elmondta: az ötszáz métert nem igazán szereti, inkább a hosszabb távok állnak hozzá közel, egy hete, a junior világbajnokságon mégis itt korcsolyázott világcsúcsidőt, tehát az elvárások nem voltak megalapozatlanok.

Szombaton a fiatal pécsi korcsolyázónak jól ment a versenyzés: a selejtezőben, az előfutamban, a negyed- és az elődöntőben is magabiztosan utasította maga mögé vetélytársait. A döntőben rögtön a start után az olasz Nicola Rodigari állt az élre, a pécsi versenyző pedig besorolt mögé – s bár volt néhány támadása, előzési próbálkozása, ez a felállás a célig nem változott. Így Knoch Viktor az Európa-bajnokságon a pénteki bronz mellé egy ezüstöt is „odacsapott”.

Knoch mellett még két magyar jutott döntőbe tegnap. Huszár Erika az elődöntőbeli futamában második lett, s ez a helyezés finálét ért. Huszár egy körrel a cél előtt még vezetett is, az utolsó kanyarhoz másodikként érkezett, végül azonban a hazai kedvenc Arianna Fontana mellett bolgár riválisa is megelőzte, így meg kellett elégednie a harmadik hellyel. Futamában ugyan csak az ötödik helyen végzett Darázs Péter, ám egy körrel a cél előtt még az élen haladt, s mivel az utóbb kizárt német Paul Hermann akadályozta őt, a bírók megadták az esélyt a magyar fiúnak, vagyis ő is korcsolyázhatott a döntőben. Itt azonban már nem volt szerencséje, kicsúszott, és a hatodik helyen zárt.

Ma az ezerméteres futamokra és a váltó–döntőkre kerül sor, és ezenkívül este rendezik az úgynevezett szuperdöntőt is, azok részvételével, akik az előző három számban nagyot alkottak. Pillanatnyilag úgy fest, hogy Knoch Viktor is ott lesz a rajtnál.

Szombati eredmények

Férfiak. 500 méter. 1. Nicola Rodigari (Olaszország) 42.254, 2. Knoch Viktor (Magyarország) 42.286, 3. Yuri Congortola (Olaszország) 42.668, …6. Darázs Péter (Magyarország) 1:40.902, 7. Galambos Gábor (Magyarország)

Nők. 500 méter. 1. Arianna Fontana (Olaszország) 45.885, 2. Jevgenyia Radanova (Bulgária) 46.107, 3. Huszár Erika (Magyarország) 46.140, …6. Darázs Rózsa (Magyarország), …17. Heidum Bernadett (Magyarország)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!