Sport

2009.02.19. 12:22

Interkupa: francia ellenfelet fogad a pécsi asztaliteniszezők

Újabb nemzetközi mérkőzés vár a PTE-PEAC-AAM férfi asztaliteniszcsapatára, az Interkupában szombaton 11 órakor az Ifjúság úti sportcsarnokban a francia La Norde együttesét fogadja.

H. L.

A tét a legjobb nyolc közé kerülés, a továbbjutást egy meccs dönti el. Ez lesz az Interkupában a negyedik forduló, az egyetemisták egy, Olaszországban megnyert találkozóval jutottak el idáig, a legelején erőnyerők voltak, egyszer pedig egy szintén itáliai gárda eleve feladta, és nem állt ki ellenük.

– A franciák első számú játékosa egy kínai, őt kellene Varga Zoltánnak megvernie, hogy a továbbjutás sikerüljön – mutatja be a franciákat Ács Pongrác pécsi vezetőedző. – Zoli egyébként a magyar Extraliga holtversenyben legeredményesebb játékosa, eddig 27 győzelem mellett négy veresége van. A hazai bajnokságban még hét forduló van vissza, a realitás az, hogy a negyedik helyet szerezzük meg. Ez is volt a célunk.

Vargán kívül az Interkupában a PTE-PEAC-AAM színeiben Csölle Szilárd és Laczkó Tamás játszik. Kiélezett mérkőzés várható, amelyet valószínűleg az egyik csapat 4-3-ra nyer meg.

Az egyetemista szakosztály a különböző korosztályokban hét csapatot működtet, ezekben 100-120 sportoló asztaliteniszezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!