Sport

2009.03.25. 19:34

Thomas Kelley és Dragan Alekszics, a két ex-szolnoki nem kegyelmezett

Újabb rangadót nyertek a pécsi férfi kosarasok, a Szombathely után a Szolnokot is magabiztosan győzték le hazai pályán.

F.Z.

A szerdai, ismét csak rangadónak induló (és aztán ismét csak megnevezést váltzoztató) kosármeccs leginkább a jövőről szólt. Kezdjük az elején! A találkozó előtt Szili Katalin polgármester-jelölt és Czigler László, a kosárlabda-csapat kapitánya közösen kezdeményezték egy új intézmény, a Pécsi Kosárlabda Akadémia létrehozását, ahol a bejelentés szerint már 2010-ben elindulhatna a képzés. A jövőbe tekintés aztán a pályán folytatódott.

Ugyan az utóbbi években rendre kőkemény meccseket vívott egymással a Pécs és a Szolnok, az idei két párharc erősen felejtősre sikerült: az Alföldön, még decemberben simán nyert a Pécs – és simán nyert szerda este is, a Lauber Dezső Sportcsarnokban. Ez a Szolnok ugyanis nem az a Szolnok, amely az elmúlt években folyamatosan harcban volt a kupagyőzelemért és a bajnoki elsőségért. Ez a Pécs viszont az a Pécs, amely jelen pillanatban akár mindkét aranyéremre esélyes. S ha Wittmannék úgy játszanak a további mérkőzéseken is, mint szerda este tették, akkor bátran készülhetünk egy szép jövőre, és bízhatunk egy érmes április-májusban.

Pécsi VSK-PannonPower – Szolnoki Olaj 68-50 (17-12, 13-12, 15-13, 23-13)
Férfi kosárlabda NB I. Pécs, 2500 néző. V.: Hartyáni, Ádám, Kiss.
PVSK: KELLEY 14/9, WITTMANN 16/6, Kapov, Grebenár 6, BENCZE 14. CS.: CZIGLER 2, Tóth N. 2, Hosszú 3/3, ALEKSZICS 11/3, Kovács P., Gubi. Szakmai igazgató: Sztojan Ivkovics.
Szolnok: Váradi 5/3, Tutt 10/6, ROSS 15/3, Jurkunas 8/6, BARRO 12. Cs.: Szabó P., Harazin. Vezetőedző: Pór Péter.
Sztojan Ivkovics: – A gigászi csatában azért nyertünk, mert jobban koncentráltunk.
Pór Péter: – Támadásban rontottuk el a mai mérkőzést, nem voltak jók a hárompontosaink, ez döntött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!