Sport

2009.05.09. 10:01

Meló mellett kell sportolniuk a komlói kéziseknek

A következő szezonban valószínűleg sokkal kevesebb pénzből gazdálkodva, de lesz férfi kézilabdacsapata Komlónak. Az NB I. B-ben minden bizonnyal Papp László irányítja majd az élvonaltól búcsúzó kék-fehéreket. Még nem tudni, kikkel vágnak neki.

K. Mayer András

Az elmúlt szezonban az edzőkérdés, a pénztelenség, a belső viszályok többet voltak napirenden a komlói kéziseknél mint maga a sport, a bajnokság. Ennek kiesés lett a vége, s egyelőre még csak körvonalazódik az, hogy mire lehet majd számítani a következő idényben.

– Az NB I. B-ben indulunk – jelentette ki Szigeti Szabolcs ügyvezető igazgató. – Az ehhez szükséges anyagi feltételek megvalósításán még dolgozunk, a május 22-i taggyűlésen dől el majd, hogy várhatóan menynyiből gazdálkodhatunk. Az viszont már most biztos, hogy tizenkilenc fős fizetett játékoskeretünk nem lesz, maximum tízen részesülhetnek valamiféle anyagi juttatásban. A cél az, hogy munka mellett sportoljanak, mert profi játékosokat jelen helyzetünkben nem tudunk eltartani.
A játékoskeret összetétele nagyban függ a taggyűlés döntéseitől, így azt még nem tudni, hogy ki marad. Szigeti Szabolcs azonban elmondta, edzői poszton nem akarnak váltani: „A vezetőség meg volt elégedve Papp László tavaszi munkájával, ezért vele képzeljük el a jövőt is”.

A trénertől megtudtuk, hogy bár a bajnokság számukra már befejeződött, május végéig edzenek, hogy a játékosok két, két és fél hónapot ne hagyjanak ki. A végére egy örömteli hír: ismét kaptak fizetést a kézisek, mintegy másfél havi juttatásban részesültek, így a klub február végéig rendezte a velük szemben fennáló tartozást. Csak már május van...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!