Sport

2009.10.23. 18:07

Botos Antal marad a PMFC vezetőedzője

A PMFC vezetősége a klub honlapján értékelte az eddigi szereplést, egyben úgy döntött, hogy az őszi szezon végéig nem kíván változtatni az edző személyén.

K. Mayer András

A PMFC eddigi szereplésével kapcsolatban rengeteg olyan kérdés merült fel, amelyeket elsősorban Botos Antal vezetőedzőnek kellene megválaszolnia. Pénteken azonban hiába próbáltuk utolérni a szakvezetőt.

Pedig szerettük volna megkérdezni tőle, hogy szerinte mindössze ennyire képes-e a PMFC? Az a csapat, amelyet a nyáron tovább erősítettek, Stark Péter, Szamosi Tamás és Regedei Csaba személyében korábbi válogatott labdarúgókat igazoltak. Biztos az anyagi háttér, vagyis arra sem lehet fogni a három vereséget, hogy nincs fizetés. Vajon megfelelő szereplésként értékeli-e, hogy tizenegy forduló alatt kilenc pontot hullajtottak el, kivétel nélkül kikaptak idegenben a tabella elején helyet foglaló csapatoktól, s immár hét pont a hátrányuk az éllovas Gyirmóttal szemben.

A klub elnöke és tulajdonosa, Matyi Dezső elsősorban azért áll ki Botos Antal mellett, mert látványos, közönségszórakoztató támadófutballt várt el a szakvezetőtől – s döntése azt jelzi, hogy ezt meg is kapta. Kíváncsiak lennénk arra, a vezetőedző szerint mit ér a támadófutball akkor, ha a csapat kikap. Továbbá mennyire eredményes az a támadójáték, amely során az erősebb ellenfelekkel szemben mindháromszor egy-egy gólt sikerült csak lőni – miközben rendre többet kaptak.

Szerettük volna megkérdezni azt is, hogy vajon miképpen lehet majd eltüntetni a hétpontos hátrányt a bajnokság végéig. Persze sok van még hátra, s elképzelhető, hogy innentől kezdve a PMFC bravúrt bravúrra halmoz, azonban sajnos már nem a saját kezében van a sorsa. Nem elég, ha tavasszal megveri itthon a Gyirmótot (tavaly sem sikerült, 1-1 lett), a riválisnak még legalább egyszer ki kell kapnia (mondjuk Tatabányán), továbbá még pontot kell veszítenie – ezzel párhuzamosan a piros-feketéknek hibátlanul kellene szerepelniük.

A PMFC honlapján olvasható közleményből kiderül, hogy „mindhárom mérkőzésen magunknak köszönhettük a vereséget és jobb összpontosítással akár nyerhettünk volna”. Nem valószínű, hogy ezt a győztesek ugyanígy gondolják, és mint tudjuk, mindig a győzteseknek van igazuk.

A bajnoki címre hajtó pécsi csapat ma a ZTE második gárdáját fogadja, s nincs más választása, nyernie kell. Egyrészt a három pontért, másrészt azért, hogy visszaszerezze szurkolói szimpátiáját, továbbá azért, hogy valóban megmaradjon az esélye a bajnoki címre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!