Sport

2009.10.20. 07:13

PMFC: nem lesz edzőváltás

Sokan már azt is tudni vélték, az újabb vereség után ki lesz Botos Antal vezetőedző utódja a PMFC-nél, ám az elnök-tulajdonos, Matyi Dezső lapunknak kijelentette, nem lesz edzőváltás.

K. Mayer András

Örök dilemma, hogy egy-egy rosszabb periódus, gyengébb eredmények miatt mit érdemes tennie a klub vezetőségének. Váltsa le az edzőt (ez sokszor beválik, de valóban nem mindig a tréner a ludas), vagy büntesse meg a játékosokat, netán várja meg, míg fordul a szerencse, s újra győzelmi sorozatba kezd a csapat.

Egy biztos, a PMFC az őszi szezonban közel sem azt az eredmény produkálja, ami ettől az együttestől elvárható lenne. Tizenegy forduló alatt immár a harmadik vereségénél tart, kilenc pontot veszített el, pedig korábbi válogatott futballistákkal erősödött a keret. Joggal várná el a tulajdonos, a szurkoló, hogy egy ilyen állománnyal ne csak az éllovas Gyirmót hátát nézegesse (ráadásul jó messziről) Botos Antal gárdája, hanem legalábbis közel azonos teljesítményt nyújtson, mint riválisa.

Erről azonban szó sincs: a listavezető Kiprich Józseffel mindössze két pontot veszített, és egyre inkább úgy tűnik, magabiztosan masírozik az élvonalba, míg a PMFC-nek marad az újabb másodosztályú idény.

Arra a kérdésre, hogy miért is nem megy a pécsieknek, választ találhatnánk abban a pletykában, amely szerint a játékosok nagy része nem szereti az edzőt, Botos Antalt. Utánajártunk a hírnek, s az egyik futballista elmondta, erről szó sincs.

Persze akadnak olyanok, akik nem rajonganak a mesterért, de nem ők alkotják a többséget: az általa Pécsre csábított játékosok természetesen eleve kiállnak mellette, míg vannak olyanok is, akiknek teljesen mindegy, ki az edző, teszik a dolgukat.

S ahogy a klub tulajdonosának, Matyi Dezsőnek a szavaiból kiderül, tetszik, nem tetszik, a labdarúgóknak a folytatásban is Botos Antallal kell dolgozniuk.

– Nem lesz edzőváltás – szögezte le kérdésünkre a sportvezető. – Szerdán ki fogunk adni egy közleményt a történtekkel kapcsolatban. Kit büntessek meg? Látta a szombati mérkőzést? A játékosok kihajtották magukat.

Ez igaz, ilyen szempontból nem is érheti kritika a csapatot, hiszen a PMFC több helyzetet is kidolgozott, s ezek alapján nyerhetett volna. De nem nyert. Mint ahogy Gyirmóton és Tatabányán sem. Sőt, az előző idényben Pápán sem. Vagyis az összes rázósabb mérkőzését elveszítette – így pedig nem lesz bajnok, sem Botossal, sem nélküle.

Ősszel nincs sok esély a hátrány lefaragására

Végignéztük a hátralévő őszi fordulókat, mert kíváncsiak voltunk rá, hol faraghat esetleg hétpontos hátrányán a PMFC. A helyzet sajnos lehangoló: nem valószínű, hogy a Gyirmót több pontot veszít majd, mint a pécsi csapat. Az éllovas ugyanis játszik a Kozármislennyel (otthon), a ZTE II-vel (idegenben), a Győr II-vel (otthon), majd a Szigetszentmiklóssal (idegenben).

A PMFC mérkőzései: ZTE II. (otthon), Győr II. (idegenben), Szigetszentmiklós (otthon), Kaposvölgye (idegenben). Vagyis már csak a tava-szi szezonban, és az akkori rangadókban lehet bízni. Ha a PMFC hazai pályán legyőzi a Gyirmótot (legutóbb nem sikerült, 1-1 lett), és a rivális mondjuk veszít Tatabányán, akkor van esély. És persze a Kozármisleny is sokat segíthetne, akár már most hétvégén...

A PMFC mérkőzései: ZTE II. (otthon), Győr II. (idegenben), Szigetszentmiklós (otthon), Kaposvölgye (idegenben). Vagyis már csak a tava-szi szezonban, és az akkori rangadókban lehet bízni. Ha a PMFC hazai pályán legyőzi a Gyirmótot (legutóbb nem sikerült, 1-1 lett), és a rivális mondjuk veszít Tatabányán, akkor van esély. És persze a Kozármisleny is sokat segíthetne, akár már most hétvégén... -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!