Sport

2009.12.16. 15:44

MiZo Pécs: meggyűlt a bajuk a hóeséssel

Aggódva várták az indulást hétfő este a MiZo Pécs 2010 játékosai, nem is a következő, szerdai salamancai Euroliga-mérkőzés végkimenetele járt a fejükben, hanem az, hogyan jutnak el a hóesésben Budapestig. Szerencsésen felértek, de nem volt egyszerű az út, ötórásra sikeredett.

H. L.

A női kosárlabdacsapat kedd reggel Ferihegyről prágai leszállással repült Madridba, ahonnan busszal utazott tovább Salamancába. A társasággal tartott Fegyverneky Zsófia is.
– Szépen javul a térdem, a Szekszárd ellen azért nem játszottam, mert nem akartunk kockáztatni. Salamancában viszont már a pályán leszek – mondta még a pécsi elutazás előtt.

Fűzy Ákos vezetőedző szerint a spanyolok az esélyesebbek (nyertek Pécsett is), jó formában vannak. Ezt bizonyítja, hogy a hétvégén bajnokin egy ponttal verték a Casares Valenciát úgy, hogy a Salamancában Willingham és Lyttle összesen 43-at dobott. Ennek ellenére Iványiék továbbra is bíznak magukban. Nyilván jót tett a MiZo Pécs 2010-nek, hogy a kulcsemberek sokat pihenhettek a Szekszárd elleni bajnokin. A mérkőzés 20.30-kor kezdődik Spanyolországban. A játékvezetők: Giansanti (olasz), Hesters (belga), Zwiep (holland). Olvasóink az eredményt élőben követhetik nálunk.

További mai mérkőzések

Gospic (horvát) – Schio (olasz), Krakkó (lengyel) – Lille (francia).

A B-csoport állása

1. Krakkó 7 győzelem/0 vereség
2. Halcon Avenida 5/2
3. Schio 5/2
4. MiZo Pécs 2010 2/5
5. Gospic 1/6
6. Lille 1/6.

A csoportból az első három már továbbjutott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!