Sport

2010.04.19. 10:50

Mosolygósabbak a Mizós lányok

Többen kisebb sérüléssel bajlódnak a MiZo Pécs 2010-ben, amely a női kosárlabdadöntő második, keddi meccsére vár.

Horváth L.

Mennyivel más így a helyzet. Látni lehetett, hogy felszabadultabbak a játékosok, mint a soproni, péntek esti mérkőzés előtt. Többet is mosolyogtak a vasárnap délelőtti edzésen, amelyet a pécsi Nagy Lajos-csarnokban tartottak. Igaz, nem is volt annyira fárasztó a foglalkozás, mert az átmozgatás volt a lényeg, a regenerálódás jegyében. Nem volt kötelező a részvétel, éppen ezért csak néhányan vettek részt rajta. Nem volt ott Iványi Dalma és Raksányi Krisztina, előbbi rúgást kapott a combjába, utóbbinak pedig a térde fáj. Felmentést kapott Vajda Anna, Fegyverneky Zsófia és Alexandria Quigley is, de nekik nincs semmi bajuk, csak pihentek. Természetesen hiányzott Nicole Ohlde is, az amerikai center kondiedzővel külön gyakorol és egyéni labdás gyakorlatokat végez.

– Nem múlt el nyomtalanul a soproni mérkőzés – utalt Iványi és Raksányi kisebb sérülésére Fűzy Ákos, a MiZo Pécs 2010 vezetőedzője, aki megjegyezte: – Vannak még csodák, a mi soproni sikerünk is ezek közé tartozik. Most már az újabb csodában bízunk. Mert ne felejtsük el, hogy az egy-nullás vezetésünk ellenére még mindig a Sopron az esélyesebb a bajnoki címre.

A vasárnap délelőtti könnyed edzést végignézte Benczur Tamás játékvezető is, aki a nemrégiben igazolt Turóczi Nikoletta férje. Sokszor a helyszínen izgulja végig a felesége meccseit, de a finálé soproni első találkozóján nem lehetett ott, mert Székesfehérváron a férfi Magyar Kupa négyes döntőjén bíráskodott.

– Négy éve vagyunk házasok, de már 1997 óta ismerjük egymást. Próbálom a civil foglalkozásomat és a játékvezetést úgy összehozni, hogy maradjon idő Nikoletta meccseire is. Mindig jó látni őt a pályán, szerintem pénteken kimondottan jól játszott. Még ha nem is voltam ott Sopronban, azért láttam az öszszecsapást. Otthon állandó téma a kosárlabda, de ez érthető is, minekutána ő játszik, én pedig játékvezető vagyok.

Ma délután videózás is lesz a MiZo Pécs 2010-nél, a játékosok az edzőkkel kivesézik a soproni meccset. Fűzy Ákos sokad-jára látja már felvételről ugyanazt a találkozót. De mindig szívesen nézi végig, ami persze érthető is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!