Sport

2010.04.02. 09:28

Pécs teret nevez el Puskás Ferencről

Puskás Ferencre emlékeztek Pécsett, a labdarúgófórumon felszólalt Mészöly Kálmán is, aki közölte: Pécsnek NB I-es csapat kell.

H.L.

Csütörtökön lett volna 83 éves Puskás Ferenc, a Budapesti Honvéd és a Real Madrid egykori legendás sztárja. Ebből az alkalomból országszerte több megemlékezést és a személyéhez köthető programot tartottak.

Pécsett csütörtökön Puskás-napra került sor, ennek rendezvényeihez kapcsolódva a Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése Nemzeti- és Etnikai Kisebbségi, Ifjúsági és Sport Bizottsága szakmai fórumot szervezett a Művészetek Házában a megyei focicsapatok vezetői, edzői számára. Ezen a magyar (és ezen belül természetesen a baranyai) futball a jelenlegi helyzetéről, fejlesztési lehetőségeiről esett szó.

A labdarúgófórum előtti sajtótájékoztatón Bánki Erik, az Országgyűlés Sport- és Turisztikai Bizottságának elnöke bejelentette, hogy Magyarország megpályázza a labdarúgó U20-as világbajnokság megrendezését, 2013-ra és 2015-re a FIFA egyszerre írja ki a pályázatot. Munkatársának kérdésére megerősítette, hogy Pécs városa teret akar elnevezni Puskás Ferencről, erre még ebben a félévben sor kerülhet.

Az előadók között volt Mészöly Kálmán volt szövetségi kapitány is, aki szerint Pécsnek – már csak a sportági hagyományai miatt is – NB I-es futballcsapat kellene.

Ezek is érdekelhetik