Sport

2010.10.28. 10:23

Vesztegetés: felmentették állásából a főigazgatót

Felmentették vezetői pozíciójából, fizetést azonban továbbra is kap a PTE volt gazdasági főigazgatója és az intézmény másik két, vesztegetési ügyben érintett, előzetes letartóztatásban lévő dolgozója.

B. A. (DN)

Felmentette vezetői pozíciójából a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium I. Gábort, a PTE volt gazdasági főigazgatóját – tájékoztatta lapunkat dr. Bódis József, az egyetem rektora. Az erről szóló levelet a napokban vették át. A volt főigazgatóval kapcsolatosan a felmentést külön kérte az egyetem a szaktárcától a botrány tavaszi kirobbanásakor. A levelet még dr. Gábriel Róbert írta alá rektorként.

A volt főigazgató ugyanakkor továbbra is a PTE alkalmazásában áll, mint ahogy a másik két, még előzetes letartóztatásban lévő egyetemi dolgozó, S. Csaba informatikai igazgató és V. Bálint tanácsadó is. Közalkalmazotti jogviszonyukat viszont felfüggesztették, így kapnak fizetést, ám nem teljes összeget, hanem a bértábla szerint járó pénz felét.

Azzal, hogy I. Gábort felmentették a vezetői pozíciójából, ő elesett a vezetői pótléktól is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!