Sport

2011.05.20. 18:48

A PVSK-Füszért ennél feljebb nem végezhetett

A PVSK-Füszértnél elégedettek a bajnoki szerepléssel, a hetedik hellyel. Szeretnék együtt tartani az OB I-es férfi vízilabdacsapatot, de ez nem lesz könnyű, mert többeket máshová hívnak.

Horváth L.

– Sokadszor bebizonyosodott, hogy érdemes keményen dolgozni – állapítja meg Petik Attila, a PVSK-Füszért OB I-es vízilabda-csapatának vezetőedzője. – A hetedik helyet tűztük ki célul, meg is szereztük. Feljebb már nem kerülhettünk, mert az előttünk végzettek annyival jobbak. A riválisok ellen viszont jól szerepeltünk.

A szakvezető szerint Bisztritsányi Dávid leigazolásával stabilabbak lett kapusposzton, és ezzel a védekezésük is feljavult. Beváltak a külföldi igazolásaik is.

– A japán Naganuma Atsushit már ismertem, korábban a játékosom volt, ő egy négynegyedes robot, aki képes végigküzdeni a mérkőzést – kezdi Petik Attila a két idegenlégiós értékelését. – Adam Scholefield számunkra egy kicsit zsákbamacska volt, mert nem tudtuk a rajt előtt, hogy mire lesz képes, de az angol fiú végig nagyon jó teljesítményt nyújtott. Szeretnénk, ha mindketten ősztől is nálunk játszanának.

Lukács Gergely csapatkapitány úgy véli, hogy öröm volt ebben az együttesben pólózni.

– Jól együtt volt a társaság, nem volt veszekedés, egymásra mutogatás még akkor sem, ha nem sikerült minden úgy, ahogy szerettük volna. Tudtunk egymásért küzdeni. Magabiztosan odaértünk a hetedik helyre, amelyet a rajt előtt meg akartunk szerezni. Kár, hogy néhány mérkőzésüket egy góllal elveszítettük, de akkor mindig nyertünk, amikor nagyon kellett. A külföldiek a csapat erősségének számítottak.

A következő idényben is Petik Attila marad a vezetőedző, mert még egyéves szerződés köti a klubhoz. A játékosállomány minden bizonnyal változik majd, de hogy mennyire, azt most még nem tudni. Szeretnék együtt tartani az élvonalbeli gárdát, ezért az idényt Pécsett befejező valamennyi pólósnak felajánlotta a vezetés a szerződéshosszabbítást, ám valószínűleg nem mindenki fogadja el. Erről Petik Attila sejtelmesen csak annyit közölt, hogy hat kérdőjel van. Neveket nem említett, azt azonban sejteni lehet, hogy elsősorban a kapus Bisztritsányi Dávidot és az OB I-es góllövőlistán harmadik Bóbis Mátét másutt is szívesen elfogadnák.

A nyári menetrend

A jövő hét végéig még levezető edzések lesznek a PVSK-Füszértnél, különben is a különböző korosztályos bajnokságok még zajlanak. Aztán július végéig szünet jön, a következő idényre a felkészülést a felnőttcsapat augusztus elején kezdi meg Pécsett. A nyári pihenő alatt nem lesz a Hullámfürdőben strandvízilabda-torna, bár ilyen a múltban elő-előfordult. A két szezon között főleg junior és ifjúsági csapatok érkeznek hozzájuk külföldről edzőtáborozni, szó van egy amerikai együttes idejöveteléről és az iráni junior pólóválogatott itt-tartózkodásáról is. Utóbbiak a pécsiek látogatását viszonoznák.

Pécsiek a medencében

Gólok

Bóbis Máté 65
Naganuma Atsushi 36
Hangody György 26
Hegedüs István 19
Vári Attila 15

Akciógólok

Bóbis Máté 25
Naganuma Atsushi 22
Soós Gábor 12
Vári Attila 11
Hangody György 8

Labdaszerzés

Bisztritsányi Dávid 57
Hangody György 34
Tóth Bence 27
Naganuma Atsushi 26
Bóbis Máté 25

Személyi hibák

Krizsán András 58
Vári Attila 36
De Blasio Domenico 33
Tóth Bence 28
Naganuma Atsushi 22

Forrás: Magyar Vízilabda Szövetség

könnyű, mert többeket máshová hívnak.

Horváth L. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!