Sport

2012.03.30. 18:29

Nagy Olivér is tudja, hogy nincs csúcsformában

Ha neki jól megy, azzal nagyon sokat segít a csapatának, és a szurkolók is élvezik az ötletes, kreatív, látványos játékát. Manapság azonban sajnos nem Nagy Olivérről szólnak a PMFC mérkőzései.

K. Mayer András

Nagy Olivér helyett Fröhlich Roland, Nagy Olivér helyett Solomon Okoronkwo. Miért nem játszhatta végig az utóbbi két bajnokit?

– Akárcsak a csapatnak, sajnos nekem sem ment úgy a játék az utóbbi időben, mint az első félévben – válaszolta Nagy Olivér, a PMFC középpályása. – Nem játszottam túl jól, főleg a legutóbbi két hazai meccsen, a Ferencváros és a Videoton ellen.

– Mi ennek az oka?

– Ennek több összetevője van, de nem szeretném részletezni. De tudni kell, hogy először mindig magamban keresem a hibát.

– A rossznyelvek szerint azért esett vissza a teljesítménye, mert jóllakott, miután a PMFC-nél szerződést hosszabbított, és a fizetését is megemelték.

- Ez egyáltalán nem így van, ennek semmi köze hozzá! A legfontosabb félévemnek kellene lennie a mostaninak. Nagyon sok múlik az előttem álló egy-két éven, s ebbe beletartozik ez a tavasz is. Szó sincs semmiféle jóllakottságról, nem is értem, hogyan gondolhatnak ilyet az emberek egy huszonhárom éves játékossal kapcsolatban.

– Mindenesetre nagy szükség lenne egy jó Nagy Olivérre, aki sokat lendíthetne a PMFC akadozó támadójátékán!

– Természetesen azon vagyok, hogy mielőbb javítsak a formámon, és ennek köszönhetően a csapat is előrelépjen. Az én teljesítményem is átlendítheti a csapatot a holtponton, és a többiek jó formája is segíthet nekem. Húzhatjuk egymást! Érzem, hogy a szurkolók várják tőlem a jó futballt, nincs is ezzel semmi gond. Kritikát azonban még nem nagyon hallottam, igaz, arra ott van édesapám, aki mindig elmondja a véleményét, édesanyám pedig még meg is erősíti. Na, ez éppen elég is!

– A mérkőzéseken úgy tűnt, a védekező feladatai megoldásában előrébb kell lépnie.

– Szerintem ezeket jól megoldottam. Inkább a támadójátékban kellene jobban teljesítenem, gólokat kellene rúgnom, gólpasszokat kellene adnom. A Fradi ellen például egy szögletet és egy szabadrúgást követően is kirúgtam a labdát a stadionból, na, az bizony csakis az én hibám volt.

– A Ferencváros-meccs után idegenben javítottak, megverték a Kecskemétet. Most a Videotontól kaptak ki, s mennek Pápára...

– ...ahol mindenképpen győzni akarunk! Nagyon jót tenne megint egy sikerélmény. Ha esetleg kikapnánk, akkor már nem lenne szép a tavaszi statisztikánk.

K. Mayer András -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!