Sport

2012.04.28. 17:45

Kaposváron is kikapott a PMFC

Újabb bajnoki, újabb vereség. A PMFC labdarúgócsapata ugyan nyerni szeretett volna Kaposváron, de a mérkőzés egyetlen gólját a hazaiak szerezték, így megszerezték a győzelmet. A pécsiek csak két kapufáig jutottak.

K. Mayer András

A találkozó előtt optimistán abból indultunk ki, hogy minden sorozat megszakad egyszer, így a PMFC rossz szériája is, s ennek megfelelően majd nyernek idegenben a piros-feketék. Sajnos nem így történt.

Elsősorban talán azért, mert a Kaposvárnak ez a mérkőzés több volt egy szimpla bajnokinál, Sisa Tibor együttese a győzelemmel többet szerzett három pontnál – még ha csak annyi is járt érte. Ez a siker ugyanis gyakorlatilag a bentmaradást jelentette a somogyi csapatnak.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] fotó: Láng Róbert (Somogyi Hírlap)
[/caption]

S hogy miért tudta legyőzni a Kaposvár a PMFC-t? Talán azért, mert valamivel többet tett a sikerért. Játékosai futómennyiségben felülmúlták a vendégeket, s a hazaiak több veszélyes helyzetet is kialakítottak – más kérdés, hogy góljuk előtt Dibusz Dénes nagyot hibázott, éppen Balázs Benjámin elé ütötte a labdát.

Innen azonban még fel lehetett volna állni, s bizony ha Fortuna istenasszony fogja a pécsiek kezét, talán nem is kapnak ki. De úgy tűnik, a szerencse elpártolt a piros-feketéktől tavasszal: hiába jutottak el többször is a kaposvári kapuig, hiába akadt ígéretes lövése Andorkának és Bajzátnak is, a labda mindkét esetben a kapufán csattant. A hálóba az Istennek sem akart bekerülni.

Pedig a szurkolókon nem múlott. A pécsi drukkerek már a múlt héten, a Paks elleni bajnoki vége felé is a kaposvári kirándulásra hangoltak, s bizony elég sokan elkísérték a PMFC-t. Jó ideig buzdították is a kedvenceket, a hajrában azonban megint elfogyott a türelmük, ami persze nem meglepetés – az utóbbi időben vajmi kevés sikerélménnyel örvendezteti meg őket a csapat.

A PMFC mélyrepülése tovább tart: tavasszal csak egyetlen meccset tudott megnyerni, a 20. fordulóban Kecskeméten győzött, azóta semmi. Hat bajnoki óta nyeretlen az együttes – kész szerencse, hogy a bentmaradásért már nem kell harcolni.

Kaposvár – PMFC 1-0 (0-0)

Labdarúgó NB I., 26. forduló. Kaposvár, 2500 néző. V.: Radványi Ádám. Kaposvár: Hajdúch – Okuka, Graszl K., Bank, Jánvári – Balázs B., Addo (Diallo, 89.), Safarics, Horváth T. (Hegedűs, 66.), Bebeto – Grumics (Jammeh, 70.). Vezetőedző: Sisa Tibor. PMFC: Dibusz – Simonfalvi, Csausics, Lantos, Kvekveskiri – Regedei, Paracki (Scsepanovics, 65.), Demjén (Ato, 71.) – Fröhlich – Andorka (Zseljkovics, 64.), Bajzát. Vezetőedző: Mink Olivér.
Sárga lap: Diallo (89.), Bebeto (96.), ill. Kvekveskiri (4.), Paracki (14.), Bajzát (55.), Scsepanovics (96.).

22. perc: Andorkát borította fel Addo a kaposvári 16-oson belül, Radványi játékvezető büntető helyett továbbot intett.
25. perc: Safarics szögletét Graszl fejelte kapura 6 méterről, a labda a felső léc fölött hagyta el a pályát.
30. perc: Bebeto beadását Dibusz ütötte ki, de éppen Grumics elé, aki ballal, 8 méterről jócskán a kapu fölé lőtt.
32. perc: Bajzát passzolt Andorkához, aki jobbról, 9 méterről tüzelt, a labda a bal kapufán csattant, majd az alapvonalon túlra pattant.
48. perc: Grumics jobb oldali beadását Dibusz csak kiütni tudta, Középen érkezett Balázs Benjámin, és 7 méterről az üres kapuba passzolt (1-0).
54. perc: Simonfalvi adott középre az alapvonal közeléből, Andorka 10 méterről, félfordulatból csúnyán a kapu fölé durrantott.
75. perc: Simonfalvi jobb oldali beadása után Bajzát lőtt középről, a labda a jobb kapufáról kifelé pattant.

Mink Olivér: – Az első félidőben még rendben volt a mezőnymunkánk, mi irányítottuk a játékot, s egy jogos tizenegyest nem kaptunk meg. Szünet után sajnos a gól előtt elaludtunk, ezt követően pedig nem tudtunk újítani – több minőségi játékosunk is hiányzott sérülés miatt. A második félidő nagyon gyenge színvonalat hozott, sajnos mi is gyengén futballoztunk

-------------------------------------------------------------------

A meccset élőben közvetítettük:

95. perc: Vége, kikapott a Pécs!

75. perc: Simonfalvi jobb oldali beadása után Bajzát középről, félfordulatból lőtt, a bal oldali kapufáról azonban kifelé pattant a labda.

65. perc: a PMFC-MATIAS cserélt: PARACKI helyére SCEPANOVIC állt be.

64. perc: a PMFC-MATIAS cserélt: ANDORKA helyére ZELJKOVIC állt be.

61. perc: Okuka jobb oldali beadása üresen találta középen Grumicot, aki azonban rosszul találta el fejjel a labdát 7 méterre a pécsi kaputól, így odalett a lehetőség.

59. perc: Frőhlich indult meg, majd Paracki-Andorka volt a labda útja, utóbbi lőtt 25 méterről - méterekkel a bal kapufa mellé.

54. perc: Szép pécsi, jobb oldali akció után Andorka elé került a labda, aki félfordulatból, 10 méterről lőtt, csúnyán fölé.

48. perc: vezet a Kaposvár 1-0. Grumic jobb oldali beadását Dibusz csak kiütni tudta, középen érkezett Balázs, és 7 méterről az üres kapuba passzolt.

46. perc: Cserék nélkül folytatja mindkét együttes a szünet után.

Az első félidő statisztikái:

Kaput eltaláló lövések 2-0
Kaput elkerülő lövések 3-5
Támadások: 50-49
Veszélyes támadások 31-20

45'' + 1: Grumic ugrott volna ki a pécsi védők között, de Causic nagyszerűen helyezkedett, és magabiztosan szerelt. Vége az első félidőnek.

37. perc: Gyönyörű pécsi kontra végén Bajzát-Frőhlich-Regedei volt a labda útja, végül a hazaiak Regedei cselénél menteni tudta a kaposvári 16-os jobb oldalánál.

32. perc: Itt a pécsi válasz! Bajzát passzolt Andorkához, aki 9 méterről, kissé kisodródva lőtt, a labda a bal kapufán csattant, ahonnan az alapvonalon túlra pattant.

30. perc: Bebeto jobb oldali beadását Dibusz ütötte ki, de éppen Grumic elé, aki átvette, majd ballal, 8 méterről lőtt - jócskán fölé.

22. perc: Andorkát borította fel Addo a kaposvári 16-oson belül, de a játékvezető - a pécsi "B-közép" nagy bánatára - továbbot intett.

14. perc: A pécsiek már két sárga lapnál tartanak. Előbb Kvekveskiri, majd Paracki sárgult be.

10. perc: Hazai kontra végén Balázs lőtt 16 méterről, de erőtlen volt a lövés, így Dibusz könnyedén ölelte magához a labdát.

8. perc: Causic 26 méteres szabadrúgása elakad a kaposvári sorfalban.
-
Remek a hangulat, Pécsről sokan kísérték el kedvenceiket a szomszédvári ütközetre.

PMFC-Matias: Dibusz - Simonfalvi, Causic, Lanto,s Paracki - Regedei, Demjén, Kvekveskri - Frőhlich, Andorka - Bajzát

Pad: Holczer (k), Marovic, Todorovic, Scepanovic, Zeljkovic, Nagy J., Ato
Vezetőedző: Mink Olivér

– Jól tudjuk, hogy nehéz mérkőzés lesz – mondta a tegnap délelőtti sajtótájékoztatón Mink Olivér. – A Kaposvár nem rossz csapat, a Diósgyőr ellen agresszív, nyílt játékkal rukkolt ki. De a miénk legalább olyan jó együttes, mint az övék.

K. Mayer András fotó: Láng Róbert (Somogyi Hírlap) -->

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!