Sport

2012.04.18. 15:38

Petik Attila: a kiesés elsődlegesen a vezetőedző felelőssége

Papíron kiesett a PVSK-Füszért a férfi vízilabda OB I-ből, de a szakosztálynál reménykednek abban, hogy esetleg ősszel mégis az élvonalban folytathatják.

Horváth L. (Dunántúli Napló)

Nagyon csalódott? – kérdeztük Petik Attila vezetőedzőt.

– Természetesen, és nemcsak én. A rajt előtt tudtuk, hogy nehéz év vár ránk, és csak a nyolc közé jutás jelenthet biztos bennmaradást. Sajnos, nem sikerült. Ott alul öt olyan csapat volt, amely körülbelül egyenlő erőt képviselt, közöttük bármilyen sorrend lehetett volna.

– Mennyi a kiesésben az Ön felelősége?

– Elsődlegesen enyém a felelőség, mert én vagyok a vezetőedző. Biztosan van olyan, amit így utólag másként csinálnék, de a körülmények, a feltételek sok mindent befolyásoltak. Gondolok itt többek között a játékosállományra, a sérülésekre, a bennünket sújtó játékvezetői ítéletekre, a szerencsére.

– A pénzügyi gondok nem befolyásolták a szereplést?

– Az őszi szezon vége felé a pénzhiány befolyásoló tényező volt, de tavasszal már kizárhatjuk ezt az okot, mivel voltak fizetések. Erre nem lehet ráfogni semmit. Azt meg feltételezni sem szabad, hogy a játékosok szándékosan visszafogták magukat, amikor nem kapták meg időben a pénzüket.

– Papíron kiestek, de a zuhanyhíradó szerint még reménykednek a bennmaradásban.

– A kiírás szerint tényleg elbúcsúztunk, azonban még sok lehetőség van. Lehet, hogy az OB I. B bajnoka nem akar feljutni, a második vonalban csak június 9-én fejeződik be a bajnokság. Olyan hangokat is hallani, hogy esetleg felemelik a létszámot, merthogy Kecskemét is élvonalbeli klubot akar, márpedig az OB I. B-ből valószínűleg az eredményei alapján nem tud felkerülni. Rebesgetik a nemzetközi Szuperliga létrehozását is, a magyar és a környékbeli országok élcsapataiból, akkor pedig ez a hazai élvonal létszámát is érinti.

– Szétszéled a csapat?

– Csütörtökig pihenőt kaptak a játékosok, akkor találkozunk a szakosztályvezetéssel, ott sok minden szóba kerül. Mindenkinek május végéig szól a szerződése, egyelőre senki sem jelentette be hivatalosan, hogy elmenne.

– És mi lesz Önnel?

– Nekem is május végéig van érvényes szerződésem, ha felkérnének a folytatásra, szívesen maradnék Pécsett. Beszélgettünk már róla, de nem szabad kapkodni, nagyon friss még az élmény és a következő bajnokság csak szeptemberben kezdődik. A kiesésből is tanulni kell.

Horváth L. (Dunántúli Napló) -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!