Sport

2013.01.25. 11:15

Vajda Anna mindkettőnek kellene

Vajda Anna csalódottan hazatért Törökországból, a válogatott kosárlabdázó további sorsa még bizonytalan.

Horváth L.

Úgy látszik, Törökország nem a magyar női kosarasok Eldorádója, pórul járt az oda szerződött Iványi Dalma és később Vajda Anna is. Mindkettőjük idő előtt tért haza, csalódottan. Amíg oda nem értek, az ígéretek miatt rózsaszínűbbnek tűnt minden, mint ami ott kint várta őket. Előbbi az Adanaspor, utóbbi a Samsun játékosa volt.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Az ismét szabaddá vált Vajda Annát (labdával) örömmel látnák soraikban Iványiéknál és a PEAC-Pécsnél is
[/caption]

Vajda Anna, a 28 esztendős válogatott kosaras a spanyol Salamancától ment a nyáron a Samsunhoz. Nem ilyen rövid törökországi kirándulásra számított, de csak néhány hónap lett belőle. Sok minden összejött neki Törökországban – kezdte el mesélni, amikor telefonon elértük (jelenleg Budapesten tartózkodik). Amikor megemlítettük neki, hogy szerintünk az esete kísértetiesen hasonlít Iványi Dalma szintén törökországi kálváriájára (akinek ugyancsak tartoznak), megjegyezte, hogy nem egészen, mert nála nem csak az okozott gondot, hogy el-elmaradozott a fizetése.

Szombaton még játszott a Samsun színeiben, aztán, mivel egy újabb fizetési határidő is eredmény nélkül lejárt, eljött a törököktől.
Vajdát mind a Bácsbasket Kft. (PINKK-Pécsi 424)-nél, mind pedig a PEAC-Pécsnél szívesen látnák, ezt nem is titkolják.

– Szóba került mindkét csapat, a PEAC-cal már eljutottam a tárgyalásig, a másikkal csak a beszélgetésig – nyilatkozta Vajda. – A végén már tudtam, hogy eljövök Törökországból, ezért bejelentkeztem kluboknál, így ennél a kettőnél is, de más magyar együttesek is képbe kerültek. Szeretném, ha a hétvégéig vagy a jövő héten dűlőre tudnék jutni, a döntés meghozatalát azonban külső körülmények is befolyásolják. Egyértelmű, hogy a törökök szerződést szegtek, ennek ellenére nem tudom, hogy mennyi ideig tart majd a licencem visszaszerzése. Anélkül ugyanis nem játszhatom.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!