Sport

2014.10.24. 17:48

A PEAC-Pécs a Győrt, PVSK pedig az Alba Fehérvárt fogadja

Aki szereti a kosárlabdát, az szombat estére ne keressen semmilyen programot: inkább délutántól késő estig üldögéljen a Lauber Dezső Sportcsarnokban. Ráadásul egy belépővel rögtön két meccset láthat.

Fülöp Zoltán–K. Mayer András (Dunántúli Napló)

A szinte a bajnoki rajtra összeálló PEAC-Pécsre nagy mérkőzés vár szombat délután, hiszen Zseljko Djokics tanítványai a Győrrel mérik össze tudásukat. A szurkolók természetesen nem bánják, hogy nem egy Vasas elleni meccset kell végigunatkozniuk, de kíváncsiak voltunk arra, a vezetőedző mennyire örül annak, hogy formálódó együttese már most rangadót játszik.

– Nagyon kemény meccs lesz, az biztos, és nem érzem úgy, hogy ne nyerhetnénk – fogalmazott lapunknak Zseljko Djokics. – Való igaz, későn álltunk össze, de van esélyünk, mert nem gyengék vagyunk, csak tapasztalatlanok. Tehetséges, fejlődőképes csapat a miénk, s a helyzetünket egy maratoni futáshoz tudnám hasonlítani: nem az elején kell sprintelni, s aztán a végére kipukkadni, hanem az utolsó száz méteren, vagyis esetünkben márciusban kell majd jól „futni”.

Persze azért addig sem szabad győzelmek nélkül maradni, muszáj lesz megnyernie egy-két rangadót is. Mint például a Győr ellenit, amely azért is érdekes csata lesz, mert a vendégeknél jó néhány korábbi pécsi játékos szerepel: ott van Vajda Anna, továbbá Czirják Noémi és Horváth Lilla is.
– Kellemetlen csapat a Győr, gyors, ügyes játékosokkal, akik ráadásul nagyon jól dobják a triplákat, a Szekszárd ellen tizennégy hármast szereztek. Ráadásul ott van irányítóban Radocsaj, akit mi is majdnem szerződtettünk, mert nekem nagyon tetszik, ahogy játszik – mondta Djokics, hozzátéve, az még nem dőlt el, hogy a térdsérüléséből lassan felépülő Destiny Williams pályára léphet-e.

A pécsiek tehát szombaton a Győrrel játszanak, ami egy gyilkos sorozat kezdete is egyben: utána ugyanis fogadják a Diósgyőrt, aztán mennek a német Wasserburghoz és a PINKK-hez, majd jön a Nantes és a Sopron. Nem lesz ez egy egyszerű feladat.

Este fél héttől jönnek a férfiak: a PVSK-Pannonpower az Alba Fehérvárral csap össze. A vendégek két szezonnal ezelőtt bajnokok lettek, az előző idényben viszont nem jutottak mg a legjobb négy közé sem, úgyhogy ebben az évben mindenképpen javítani akarnak az összképen. A pénz arrafelé soha sem volt akadály, most is roppant erős a keret - beszédes, hogy négy légiósuk van a keretben, ám mivel pályára csak három léphet, az egyiküket nem is nevezik, ő csak a kispadon szorít a többiekért, persze normál fizetésért. Nekik még ez is belefér… Ugyanakkor a fehérváriak sem verhetetlenen: ebben a szezonban már lenyomták őket a zalaegerszegiek, akikre azért nagy jóindulattal mondhatjuk csak, hogy világverők lennének.

Igaz, a pécsi csapat sincs éppen csúcsformában: három forduló ment le eddig, s nekik három vereséget hozott. A képet azért árnyalja, hogy a három meccsből mindössze egyet játszott hazai pályán a PVSK – s azon a bajnokság egyik legerősebb csapatától, a Pakstól kaptak ki egyetlen ponttal, az utolsó másodpercben dobott kosárral. Úgyhogy egyáltalán nem reménytelen a hazaiak mostani győzelme, igaz, azért kutya keményen meg kell majd dolgozni. A pécsi csapat sérültjei nagyjából felépültek, bár Martin Pahlmblad például túl sokat nem tudott edzeni a többiekkel - amikor szerdán megkérdeztük tőle, hogy pályára lép-e a fehérváriak ellen, azt válaszolta, hogy biztosan, igaz, lehet, hogy csak fél lábon tud majd ugrálni. Azért bízunk abban, hogy nem így lesz, bár tény, hogy valószínűleg ő még úgy is bebüntetne néhány gyilkos hármast.

Fontos tudnivaló, hogy a két találkozóra elég egyetlen belépőt váltani, azaz senkit sem fognak kiküldeni a csarnokból, ha véget ért az első meccs. A bérletekre ugyanez igaz, tehát mind a PEAC, mind a PVSK bérletei érvényese mindkét mérkőzésre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!