Sport

2016.04.21. 16:54

Pontokat vontak le a Komlótól, feljutott a Misleny!

A feljutást nem ünnepelte még meg a HR-Rent Kozármisleny, de Németh Zsoltnak, a csapat edzőjének csodás szülinapi ajándék volt a hír.

Szakács Miklós

Miután az MLSZ 4 pontot levont az NB III. harmadik helyén álló Komlói Bányásztól, eldőlt, hogy a HR-Rent Kozármisleny feljutott az másodosztályba, ugyanis így már behozhatatlan az előnye a másik baranyai együttes előtt, a bajnokság végén pedig az első két hely feljutást ér. Németh Zsolt, a mislenyiek edzője épp a születésnapján kapta meg a számukra remek hírt, nem csoda hát, hogy pazar szülinapja lett így.

– Nem tudom ki intézte úgy, hogy épp a születésnapomon "jussunk fel", de nagyon köszönöm, gyönyörű ajándék volt – mosolygott a szakember. – Ettől függetlenül senki ne higgye, hogy most már hátradőlünk. Nem ihatunk előre a medve bőrére. Nem szabad elkényelmesednünk, hiszen van még hátra hét meccsünk, amiket meg akarunk nyerni.
Németh visszafogottságát látva megkérdeztük, hogy azért csak koccintottak egyet a feljutásra, a válasz azonban meglepő volt.
– Nem, nem volt koccintás sem – mondta határozottan az edző. – Ha a hétvégén megverjük a Dabast, akkor majd utána talán belefér egy pohár pezsgő. De nem több!

Kevés utánpótlás játékos miatt bukták a pontokat

A Komlói Bányász NB III.-as csapatától négy pontot vont le az MLSZ, az ok az utánpótlás együtteseknél keresendő. Az komlóiak U17 és U19-es csapatai ugyanis idén többször is hiányosan tudtak csak kiállni egy-egy bajnokira. Akadt olyan meccsük is, amikor csak nyolc játékos futott ki a "kezdő tizenegy" tagjaként a gyepre.

Az MLSZ idevágó szabályozásai értelmében a két utánpótlás együttestől 1-1, míg a felnőtt csapattól 4 pontot vont le a szövetség. Pintér Attilát, a komlóiak szakosztály-vezetőjét épp Budapesten értük utol telefonon, a szövetségnél járt, hogy tájékozódjon az ügyben.
– A döntés jogosságát nem kérdőjelezzük meg, az MLSZ a szabályoknak megfelelően járt el, amikor levonta tőlünk a pontokat – mondta el a sportvezető. – Azt ugyanakkor furcsának tartjuk, hogy tekintettel arra, hogy az érintett utánpótlás-meccsek jórészt tavaly voltak, nem kaptunk az MLSZ-től semmilyen előzetes figyelmeztetést, most derült égből villámcsapásként jött a hír.

Lapunk úgy tudja, hogy egy másik baranyai együttes "mártotta be" a szövetségnél a Komlót, azért került most napirendre az ügyük. Érdekes kérdést vet fel, hogy ha nincs a "feljelentés" akkor vajon most is néggyel több pontja lenne a Bányásznak?
Az eset mindenesetre komoly tanulsággal szolgál a Komlónak: abban sosem érdemes bízni, hogy elcsitulnak a hullámok, és szépen, csendben feledésbe merül az, hogy néha csak 8-9 játékossal állt ki az U17-es és U19-es csapatuk. Ilyetén mód a "derült égből villámcsapás" esete már nem is olyan egyértelmű...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!