Sport

2016.09.06. 10:46

PMFC–FTC: ismét lehet belépőket vásárolni

A vasárnapi mérkőzésen a hatodik és az első helyezett csap majd össze.

K. Mayer A. (Dunántúli Napló)

Egy rövid időre leállt a jegyértékesítés a PMFC–Ferencváros II. bajnoki mérkőzésre, amelyre most vasárnap (17.30) kerül sor – emiatt egyrészt mérgesek voltak a szurkolók, másrészt meg is ijedtek, azt gondolván, belépő híján majd lemaradnak erről az érdekesnek ígérkező összecsapásról. Nos, azóta rendeződött a helyzet, a piros-feketék klubházában ismét lehet jegyet vásárolni (igaz, egyszerre maximum csak hármat vehet egy drukker) tudtuk meg a PMFC-t működtető Pécsi Sport Nonprofit Zrt.-től.

Amint azt már lapunkban megírtuk, a vendégszektor hamar betelt, vagyis elkelt az a mintegy ezer jegy, ami a fradisták rendelkezésére állt. A zöld-fehérek azonban nagyobb létszámban jönnének Pécsre, ahol olyan futballünnepre készülnek, mint amilyen tavasszal Csepelen volt, ezért szerették volna elérni, hogy a lelátó más részeire is beengedjék őket, például erre a meccsre kinyissák a déli szektorokat. Azóta kiderült, hogy bár nem engedik be őket a kispadok mögötti részre, ez a terület sem marad üresen: a PMFC teljes utánpótlása, a klub öregfiúi, továbbá a tiszteletjegyes és VIP-vendégek is innen tekintik majd meg a mérkőzést.

(Az MLSZ szabályai szerint egyébként az összes belépő maximum tíz százalékát kell biztosítani a vendégdrukkerek számára – miután a PMFC stadionjába 5500-an férnek be, a házigazdák eleve ennek a dupláját adták a ferencvárosi szurkolóknak.)

A vasárnapi mérkőzésen a hatodik és az első helyezett csap majd össze. A leendő vendégeknél pályára léphet Lipcsei és Gera is – persze nem a nagy „öregekről” van szó: a 18 éves Lipcsei Krisztián a csapat edzőjének, Lipcsei Péternek a fia, míg a 19 esztendős Gera Dávid csak névrokona Gera Zoltánnak.

Címkék#Pécs#pmfc

Ezek is érdekelhetik