Sport

2016.10.15. 18:10

Esélye sem volt a pontszerzésre a PMFC-nek

A pécsi NB3-as focicsapat kettőt kapott szombaton Budafokon, ahol a hazaiak jobbnak bizonyultak. A Komló is pont nélkül maradt.

Szakács M. (DN)

Azt előre lehetett sejteni, hogy nem lesz könnyű dolga a PMFC együttesének Budafokon, hiszen mégiscsak a bajnokság második helyén álló csapathoz látogatott szombaton Márton Gábor együttese.

Az első félidő után pedig már az is biztossá vált, hogy a hazaiak nem csak papíron, de a pályán is jobbak. Legalábbis az eredmény – 2-0 oda – ezt látszott igazolni. Az mindenesetre biztos, hogy nagyon jól jött a negyed órás szünet Kolleréknak. Sajnos azonban a folytatás sem volt sokkal jobb. Ugyan a labda viszonylag sokat volt a pécsieknél, kapuralövésig nem sikerült eljutniuk egyszer sem. A mérkőzés legvégén még akadt egy ordító helyzete a PMFC-nek – Koller sarkazása után Bodor került ziccerbe –, ám Abu Attila, a Budafok kapusa a helyén volt.

Sajnos ezen a mérkőzésen a Pécsnek nem volt esélye a pontszerzésre. Nagy kár érte, ugyanis bár a tabellán elfoglalt ötödik helyét továbbra is őrzi a PMFC, ha vasárnap nyer a Szigetszentmiklós, akkor már 14 pontos hátrányban lesznek Kollerék az első helyezetthez képest. Az egészen biztos, hogy a múlt heti, Szekszárd elleni hazai fiaskó után nagyon nem jött jól egy újabb bajnoki, ahol újfent pont nélkül maradtak a piros-feketék.

Budafok–PMFC 2-0 (2-0)
Labdarúgó-NB III., 11. forduló. Budafok: Abu – Khiesz, Grúz, Margitics (Ladányi, 73.), Vég – Huszty, Kovács (Fekete, 89.), Vankó (Nagy D., 87.), Veszelinov – Oláh, Patkós. Edző: Prukner László. PMFC: Gábor – Fekete, Krapecz, Fellai, Takács – Turi (Horvát, 84.) – Kónya D., Károly, Koller, Schmidt (Kiss, 66.) – Hadobás (Bodor, 54.). Edző: Márton Gábor.
Gólok: Vankó (10.), Kovács (30.).

További eredmények: Szekszárd–Dabas 1-0, Gyula–Pénzügyőr 0-0.

Újabb komlói zakó

A Komlói Bányász ezúttal is pont nélkül maradt. Teslic Igor tanítványai szombat délután a Hódmezővásárhelyt fogadták, és már a kezdés sem kecsegtetett sok jóval: a hatodik percben hátrányban is volt a Bányász. A második félidő elején újabb vendéggól következett, majd a hosszabbítás perceiben jött a kegyelemdöfés.

Komló–Hódmezővásárhely 0-3 (0-1)
Labdarúgó-NB III., 11. forduló. Komló: Gáspár – Németh Á., Halasi, Rein, Drengubák – Ferencz, Habi, Tukerics (Berdó, 60.), Németh T. – Mészáros, Szentes (Farkas, 83.). Edző: Teslic Igor. Hódmezővásárhely: Bordás – Kormányos, Pataki, Kökény, Mezei – Tóth, Máté (Szabó M., 85.), Szabó D. (Végh, 75.), Szilágyi – Bartyik, Puskás (Marton, 81.). Edző: Jenei Péter.
Gólok: Szilágyi (6.), Szabó D. (56.), Kormányos (92.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!