Sport

2016.11.12. 09:45

A PMFC ma a Dabas-Gyón vendége lesz

Két újonc találkozik ma délután: a PMFC labdarúgócsapata Pest megye bajnokának, a Dabas-Gyónnak lesz a vendége. Az erőviszonyok, a tabella alapján a mérkőzés esélyese Márton Gábor együttese.

K. Mayer András (Dunántúli Napló)

A PMFC szépen vette a legutóbbi akadályt, a Békéscsaba II. csapatát nagyon simán elintézte hazai pályán. A piros-feketék ismét kiszolgálták szurkolóikat (akik közül sokan idegenbe is elkísérik őket, ami miatt le a kalappal előttük!), négy gólt lőttek, s a győzelemnek köszönhetően maradtak a tabella negyedik helyén. Bár feljebb nem léphetnek most hétvégén, ugyanis a harmadik Dunaújváros hét ponttal előzi meg őket, jó lenne, ha közelebb lopóznának a dobogóhoz – ehhez persze kellene némi szentlőrinci segítség is.

A múlt vasárnapi bajnokin a pécsiek négy góljából Károly Bálint kettőt vállalt: betalált a 28. és a 88. percben is. A játékos nyáron érkezett a PMFC-hez, s az edzőmeccseken látszott, hogy technikás, jó rúgótechnikával megáldott futballista – jelenleg hét találatnál tart piros-fekete színekben.

– A Békéscsaba ellen az elejétől fogva mi domináltunk és semmi esélyt nem hagytunk ellenfelünknek a pontszerzésre. Jó tempót diktáltunk, ami helyzetekben is megmutatkozott. Örülök a góljaimnak és az egyre több játéklehetőségnek, de jobban esne, ha minden meccsen többet tudnék tenni a csapatért és folyton nyernénk. Sajnos ez mostanában nem mindig sikerül, ám igyekszünk kiegyenesedni – nyilatkozta a klub honlapján a mindössze 23 éves Károly Bálint.

Itt az ideje egy szentlőrinci bravúrnak!

Nagyon szépen helytállt a Szentlőrinc labdarúgócsapata a múlt szombati bajnokin, hiszen csak 3-2-re kapott ki a listavezető Szigetszentmiklós elleni idegenbeli mérkőzésen – csak az a baj, hogy ezért legfeljebb egy nagy gratuláció jár, pontot nem adnak érte. Pedig Turi Zsolt együttesének pontokra van szüksége. A Szentlőrinc ugyanis továbbra is vészesen a tabella hátsó régiójában foglal helyet, a tizenhatodik pozícióban van, pedig ebben a gárdában bizony több van.

Ma délután sem lesz könnyű dolguk Kalmár Zsoltéknak, ugyanakkor hazai pályán igenis képesek lehetnek arra, hogy elkapják a harmadik helyezett Dunaújvárost (amivel sokat segítenének a PMFC-nek is). Nem lehetetlen küldetés ez: a leendő vendégek eddigi hat idegenbeli meccsükből ugyan négyet megnyertek, ám sima 3-0-s vereséget szenvedtek a nem túl acélos Dabastól, valamint gólnélküli döntetlent játszottak Méhkeréken.

Nagyon rossz passzban van a Fradi

Sima vereséget szenvedett az előző fordulóban a Komlói Bányász labdarúgócsapata: igaz, az eddig látottak alapján semmi meglepő nem volt abban, hogy Dunaújvárosban nem terem babér Teslic Igor együttesének. Amely egyre reménytelenebb helyzetben van, hiszen továbbra is úgy áll az utolsó helyen, hogy mindössze egy pontja van, tehát nincs még győzelme – pedig már a 15. fordulónál tartunk.

A helyzet tehát reménytelennek tűnik, persze feladni sosem szabad. Ráadásul ma délután olyan ellenfél érkezik Komlóra, amely ugyan sokkal előkelőbb helyen van a tabellán (hatodik), ám egyáltalán nincs jó passzban. A Lipcsei Péter által irányított Ferencváros II. ugyanis öt bajnoki óta képtelen nyerni, négyszer kikapott, vagyis most el lehetne csípni – nincs mese, élni kell ezzel a lehetőséggel, mert különben végképp elúszik a hajó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!