Sport

2016.12.06. 13:23

A megfordított zrika, kettőt lőtt a mislenyi csatár

Kemény Tamás két gólt lőtt csereként beállva a Kozármislenyben, amivel a csapat meg is verte a ZTE-t. Hét nyeretlen mérkőzés után az NB II.-ben óriási szüksége volt erre az együttesnek, de a fiatal támadónak is.

Szakács Miklós (Dunántúli Napló)

A HR-Rent Kozármisleny hétvégi, a Zalaegerszeg ellen 2-1 megnyert bajnokija Kemény Tamásról szólt. A 24 éves csatár már a bajnoki rajt után érkezett Mislenybe, a bemutatkozása pedig emlékezetesre sikeredett, hiszen bár gólt nem lőtt Nyíregyházán a hatodik fordulóban, a csapat nagy meglepetésre lemosta az akkori éllovast a pályáról. Aztán újabb két mislenyi sikert követően a klub szerződtette Városi Viktort, Keménynek pedig azóta jobbára a csereszerep jutott.

Így volt ez most vasárnap is, Kemény azonban ezúttal nagyon meghálálta a bizalmat. Csereként beállva lőtt két gólt, amivel hét kör után nyert ismét a baranyai csapat az NB II.-ben.

– Az első gólomra nem emlékeztem a lefújás után, akkora feszültség szabadult fel bennem a győzelem és a duplám miatt – nyilatkozta lapunknak a támadó, majd mosolyogva tette hozzá, jókor volt jó helyen. – Persze nem csak ennyiről van szó, rengeteg munka van ebben. Rengeteget dolgozok, különedzéseket is végzek, és mentálisan is igyekszem magamat rendbe tenni. Inspirálnak azok az emberek, akik a háttérben dolgoznak, hogy minél boldogabb ember és sikeres játékos lehessek.

Az utóbbi hetek mellőzése ugyanis nem múlt el nyomtalanul, Keményt egy kicsit megviselte a kevés játéklehetőség.

– Korábban kifejezetten jól ment a játék, aztán kaptam egy vetélytársat a posztomra, én pedig kikerültem a kezdőcsapatból – mesélte a csatár. – Nem igazán éreztem indokoltnak a dolgot, hiszen akkor jól ment nekem és a csapatnak is. Persze nem az én dolgom eldönteni, hogy ki játszik és ki nem. Mindenesetre a Zete ellen talán sikerült bizonyítani, hogy akár Városi Viktorral egyszerre is lehetünk a pályán, ez most győzelmet ért.

Kemény azt is elárulta, épp a ZTE elleni meccs előtt kapott egy kis zrikát a csapattársaktól, hogy idén még adós a gólokkal.

– Volt is bennem egy „csak azért is” hangulat – árulta el. – Nagyon akartam bizonyítani. Amikor befújták a tizenegyest, még az előző gól hatása alatt voltam, azonnal elindultam a labda felé. Azt hiszem, nem lett volna ember, aki el tudta volna venni tőlem. Mindenesetre meccs után így vissza tudtam fordítani egy kicsit a korábbi cukkolást, hogy akkor hogy is van ez?

Üröm az örömben

Kemény sárgát kapott a ZTE ellen, így az őszi utolsó fordulóban nem léphet pályára.

– Bosszant is, de ez egy ilyen szezon – mondta a csatár. – Ha valaminek örülni lehet, annak sem tudok maradéktalanul. Hiszen most csak nem maradtam volna ki a kezdőből. Sípszó után rúgtam el a labdát. Nem éreztem, hogy lesen vagyok, aztán hallottam valami olyasmit, mint egy sípszó, de annyira fel voltam pörögve, hogy be akartam rúgni a helyzetet. Próbálom pozitívan felfogni: így tiszta lappal kezdhetem a tavaszt. Meg remélem, hogy a csapat is, egy Szolnok elleni siker után.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!