Sport

2016.12.04. 18:34

NB II.: megtört a mislenyi átok, legyőzték a Zetét

Kemény Tamás utolsó percekben lőtt duplájával fordított a ZTE ellen a Kozármisleny, és hét forduló után ismét nyert az NB II.-ben.

Szakács Miklós (Dunántúli Napló)

Fotó:

Kezdjük a végén. A Kozármiseny–ZTE találkozó 86. percében ugyanis nem sokan fogadtunk volna arra, hogy hosszú idő után ismét nyerni fognak Lantosék az NB II.-ben. Hiába futballozott ugyanis sokkal jobban az egész második félidőben a Misleny, a 72. percben mégis a Zalaegerszeg szerzett vezetést. Utána Bekéék rátettek még egy lapáttal, de sokáig úgy tűnt, Szappanos kapus eszén ezen az estén nem fognak túljárni. Egy-egy távoli bomba, „láthatatlan” pöckölés vagy épp közeli fejes sorsa rendre ugyanaz volt: a hálóőr megfogta, kiütötte vagy szögletre tolta a labdát.

A 87. percben azonban a csereként beálló Kemény Tamás olyan labdát kapott Sinanovicstól, amit már csak az üres kapuba kellett passzolnia, ezt pedig már Szappanos is csak megfigyelni tudta. Rá három percre pedig lerántották Keményt, 11-est kapott a Misleny, és a sértett higgadtan be is vágta a büntetőt.

Négy perccel korábban azt hittük, újabb vereségről kell majd tudósítani. A lefújás után pedig már azt nézhettük, ahogy Helesfayék az öklüket rázva ünnepelnek szurkolóikkal. Sose érjen minket nagyobb „csalódás”!

HR-Rent Kozármisleny–ZTE 2-1 (0-0)

Labdarúgó-NB II., Pécs, 100 néző. V.: Gaál. Kozármisleny: Helesfay – Pajor (Varga, 46.), Csausics, Lantos, Kocsis – Nagy E. (Tóth M., 77.) – Beke, Kirchner, Wittrédi (Kemény, 77.), Sinanovics – Városi. Edző: Németh Zsolt. ZTE: Szappanos – Villám, Króner, Forgács, Deutsch – Bailo (Babati, 69.), Szakály, Kretz, Szalkai (Patrvaros, 64.) – Ekker (Végh, 85.), Jakab. Vezetőedző: Csató Sándor.

G.: Kemény (87., 90. - 11-esből), ill. Króner (72.)

Kiállítva: Villám (90.).

További eredmények: Szolnok–Sorosár 0-1, Vác–Mosonmagyaróvár 1-1, Cigánd–Nyíregyháza 0-7, SZEOL–Dorog 1-1, Kisvárda–Balmazújváros 0-1, Csákvár–Siófok 3-0, Békéscsaba–Szeged 0-0, Sopron–Cegléd 1-1, Puskás Akadémia–Budaörs 4-2.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!