Sport

2008.08.09. 20:29

Győzelemmel kezdett a PMFC a nyitófordulóban

A pécsi csapat 1-0-ás hazai vezetés után a második félidőben harcolta ki a győzelmet, míg a másik baranyai csapat, a Kozármisleny otthon tartotta a 3 pontot.

Horváth L., K. Mayer A.

Integrál DAC – PMFC 1-2 (1-0)

Győr, 350 néző. V.: Kiss N. Integrál DAC: Deli – Pásztor (Csikós), Töltősi, Szabadfi, Barics – Lajtos, Ludánszki (Pál), Müller (Fleischhacker), Szűcs – Bali, Laki. Vezetőedző: Lengyel Ferenc. PMFC: Herbert – Sipos, Szabados, Finta, Kulcsár – Berdó (Wittrédi), Szalai, Fónai (Törtei) – Nagy O., Lovrencsics, Koplárovics (Horváth Zs.). Vezetőedző: Nagy Tamás.

Gólszerzők: Müller, illetve Szalai, Lovrencsics.

Az Integrál DAC-nál vendégeskedni nem leányálom, épp ezért nagyon értékes győzelmet aratott a PMFC az első fordulóban. Félidőig nem úgy nézett ki, hogy a pécsiek fognak örülni, a hazaiaknak ugyanis több helyzetük is volt, mégis csak egy szerencsés góllal szereztek vezetést: egy távoli lövésnél megpattant a labda, Herbert tehetetlen volt.

Szünet után azonban nagyon elkapta a fonalat a PMFC, Nagy Tamás csapata agresszíven, sok labdát szerezve, és azokat pontosan megjátszva futballozott. Törteivel stabilabb lett a középpálya, Horváth Zsolt és Lovrencsics Gergő pedig sokszor hozták kellemetlen helyzetbe a házigazda védőit. Szalai és Lovrencsics góljaival fordítottak a piros-feketék, akik ebben az időszakban nagyon sok helyzetet dolgoztak ki.

Nagy Tamás: – Az a szellem, az a játék, amit a második félidőben produkáltunk, az méltó hozzánk, és csakis abból kell építkeznünk.

Kozármisleny – Kaposvölgye 2-0 (1-0)

Kozármisleny, 500 néző. V.: Oláh G. 8. Kozármisleny: Antal 6 – Tasselmájer 6, Dienes 6, Éles 6, Tóth I. 6 (Szabó B. –, 70. p.) – Hergenröder 6, Horváth A. 5, Tóth Z. 6, Kanizsai 5 (Laki Z. 6, a szünetben) – Kresz 6 (Müller –, 82. p.), Lauer 6. Edző: ifj. Mihalecz István. Kaposvölgye: Strublics 6 – Jagodics 5, Udvari 5, Vaskó 5, Szabó Zs. 4 – Huzmi 5, Andruskó 6, Hock 4, Kardos 5 (Kalmár B. 5, a szünetben) – Ivusza 4 (Godslove 5, 50. p.), Rompos 5 (V. Nikolic 4, az 50. percben). Edző: Horváth Lajos.

43. perc: Balról indult a hazai akció, amelynek végén a kavarodásban Lauer közelről a léc alá emelt (1-0).
51. perc: Hergenröder jobb oldali beadását Kresz 6 m-ről a bal alsó sarokba fejelte (2-0).

Az első félidőben még sokszor tanácstalanság jellemezte a Kozármisleny játékát, de lélektani szempontból jókor lőtt gólt. A szünetig a Kaposvölgye még jól játszott, a fordulást követően már nem. A házigazda csapat a második 45 percben feljavult, még több gólt lőhetett volna, de az ellenfél kapusa hiba nélkül védett. Minden szempontból rászolgált a három bajnoki pontra a Kozármisleny.

Ifj. Mihalecz István: – Azért különösen értékes a győzelmünk, mert nem túl jó játékkal értük el. A második félidőben ritmust váltottunk és néhány játékosunk teljesítménye feljavult.

Horváth Lajos: – Az első félidőben volt lehetőségünk a meccset megnyerni, a szünet után csak kapusunk bravúrjai mentettek meg bennünket a nagyobb különbségű vereségtől.

További eredmények: Budaörs – Tatabánya 1-0, Baja – Barcs 3-1, Pápa – Felcsút 2-1

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!