Helytállás

2020.01.21. 15:57

Hősies küzdelemben maradtak alul a pécsiek

Hazai pályán bizonyíthatott a PTE PEAC Rolling Basket csapata a Magyar Kerekesszékes Kosárlabda Bajnokság IV. fordulóján, amit vasárnap rendeztek a Nemzeti Kosárlabda Akadémián.

M. R.

Fotó: Laufer László

Igaz, hogy a szurkolók csak pár tucatnyian voltak, de annál jobb hangulatot teremtettek a teremben. Volt, aki a saját maga készített táblával buzdította a hazai játékosokat.

A pécsiek első meccsüket a Soproni Tigrisek ellen játszották. Az első negyedet a vendégcsapat uralta, de ez nem törte le a hazaiakat, éppen ellenkezőleg, látszott rajtuk, hogy bizonyítani akarnak szurkolóiknak. A második negyedben éppen ezért szépen kezdtek felzárkózni, egy-egy ütközés, borulás sem állította meg a játékosokat, egymás után dobták a kosarakat. A félidő után mindkét csapat kicsit elfáradt, ez a pécsieket viselte meg jobban, így ismét jelentős hátrányba kerültek. Az utolsó negyedre viszont újból felszívták magukat a hazai játékosok, de Klaics Gábor és Nagy Levente támadásai már csak szépíteni tudtak az eredményen. A PTE PEAC Rolling Basket csapata így 23 pontos hátránnyal ment pihenőre.

Eközben már melegített a budapesti Törekvés SE, akik a soproni alakulattal játszottak. A két csapat küzdelméből a fővárosiak kerültek ki győztesen.

A napot a pécsi csapat zárta, ezúttal a fővárosiak ellen léptek pályára, de ezen a meccsen is alulmaradtak. A jó teljesítményt természetesen díjazták, így Klaics Gábor, a PTE PEAC Rolling Basket játékosa, mint a bajnoki forduló legeredményesebb pécsi versenyzője, kapta a Pécsi Első Lions Club elismerését, amelyet hagyományteremtő céllal Hajdu Kata adott át.

A Magyar Kerekesszékes Kosárlabda Bajnokság 4. fordulójának eredményei:

PTE PEAC Rolling Basket–Soproni Tigrisek SE 36-59.

A pécsi csapat pontszerzői: Klaics Gábor 16, Nagy Levente 8, Benedek Márkó 6, Asztalos János 2, Kun László 2, Vojtek Aurél 2.

Törekvés SE–PTE PEAC Rolling Basket 62-15.

A pécsi csapat pontszerzői: Klaics Gábor 8, Nagy Levente 3, Asztalos János 2, Benedek Márkó 2.

Soproni Tigrisek SE–Törekvés SE 27-37

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!