Vélem-én

2015.08.01. 16:01

Az Europa Cantat vidám várossá varázsolta Pécset

Sokáig emlékezni fogunk az Europa Cantatra. Nagyon sokáig. És amikor emlékezünk, akkor majd mindig mosolygunk. Ennél többet pedig nem is érhet el egy rendezvény.

Fülöp Zoltán jegyzete

Pontosan emlékszem arra a pillanatra, amikor rádöbbentem, hogy minden korábbi félelmem ellenére az Europa Cantat igen­is egy remek rendezvény lesz – ez egészen konkrétan az eseményt megelőző sajtótájékoztatón történt. Ott ugyanis mindenki, de tényleg mindenki sugárzott a boldogságtól, s mivel a bejáratnál nem osztogattak semmilyen tudatmódosító szert, én is elkezdtem abban hinni, amiben ők – nevezetesen, hogy tényleg ez Pécs idei legjobb rendezvénye. És most már azt is hozzátenném, helyettük, hogy plusz-mínusz három év.

Nagyon mélyre kell ugyanis ásni az emlékeinkben ahhoz, hogy fel tudjunk idézni valamit, amelyen ennyire rendben volt minden. Emlékszünk olyanra, amelyiknél a szervezéssel voltak gondok, olyanra, amelyiknél a közönség volt érdektelen. Most viszont minden együtt állt – és ennek köszönhetően mi, nem-résztvevők, nem-szervezők, nem-énekesek is egy rakat élménnyel gazdagodtunk.

Nem fogjuk elfeledni a sok, teljesen lehetetlen helyeken és időben dalra fakadót; a buszon félhangosan dúdolgató nyugdíjas- csoportot; a fülig érő szájú hongkongi gyerekeket; az utolsó nap is segítőkész önkénteseket – és persze emlékezni fogunk a rengeteg jó koncertre, amelyeken kiderült, hogy bátran dalra fakadhatunk mi is, nem kell szégyenkeznünk, ha rossz a hangunk, úgyis elnyomja a sok száz, ezer jó.

Sokáig emlékezni fogunk az Europa Cantatra. Nagyon sokáig. És amikor emlékezünk, akkor majd mindig mosolygunk. Ennél többet pedig nem is érhet el egy rendezvény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!